Eliteserien: Glimt vant mot Sarpsborg 08

glimt

Bodø/Glimt ble for sterke for Sarpsborg 08 på Aspmyra stadion da Glimt spilte Eliteseriens siste kamp i år.

Bodø/Glimt fikk besøk av Sarpsborg 08 i bitende vinterkulde søndag kveld, 5.000 Glimt-fans møtte opp for å se Eliteseriens siste kamp for 2023 og de gikk ikke tomhendt hjem.

12. november var klart at Glimt tok det tredje seriegullet på fire år, så det var knyttet mer spenning til om Pellegrino ville ta toppscorer-rekorden. Hjemmelaget gikk rett i angrep og hadde flere store sjanser, allerede etter 20 minutter tok Amahl Pellegrino målpoengrekorden.

Les også:  Disse skiskytterne er klare for Holmenkollen

Scoringen var Pellegrinos 24. for sesongen. Og med 38 målpoeng er det rekord i Eliteserien. Stillingen holdt seg til pause, og etter pausen var det Nino Zugelj som satte inn 2-0 for Glimt, etter en målgivende pasning fra Pelle.

Sarpsborg hadde et par muligheter men Sarpsborg 08 fikk ikke ballen bak Glimt-keeper Julian Faye Lund.

– Det var spennende å se om vi klarte å bygge opp energien som trengs før en uviktig kamp. Men vi visste at vi skulle få pokal i dag og da er det ufattelig gøy med en bra prestasjon. Å feire med den fantastiske fansen blir uendelig mye bedre når vi klarer å levere, sier Kjetil Knutsen til NRK.

Les også:  Svømming: Ny norsk rekord og VM semifinale

Nå gjenstår cupfinale mot Molde og UEFA-bortekamp mot Club Brugge for avansement i Conference League.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.