LESERINNLEGG: Hit reiser nordmenn i sommer

hellas

Hellas har vært populært blant soltørste nordmenn i mange år, men hvilke øyer som er mest attraktive endres hvert år.

Med over 200 bebodde øyer finnes det mange å velge blant i Hellas. Her er sommerens mest populære greske øyer.

1. Rhodos
På toppen av listen finner vi Rhodos, som er et av Hellas’ og Europa mest populære feriereisemål. Det har sin forklaring i øyens utmerkede beliggenhet i Middelhavet, sørøst for det greske fastlandet og nærme Tyrkia. Hellas’ fjerde største øy er en charterklassisker som kan friste med alt fra gresk byliv i Rhodos by til vakre strender på både østkysten og vestkysten. Øyen har flest soldager i hele Hellas og er en av de beste stedene i Europa for sol og bad. Dette er en øy som har noe for alle, uansett hva man vil gjøre på ferien.

Les også:  3 av 10 planlegger bilferie i Norge i sommer

2. Kreta
En annen klassiker blant norske reisende er Hellas’ største øy, Kreta. Øyen ligger i det østlige Middelhavet midt mellom Europa og Afrika. Dette er det ultimate feriestedet for kresne, soltørste turister. Menneskene på Kreta er veldig trivelige, gjestfrie og ikke minst store lokalpatrioter som anser seg selv mer som Kreta-beboere enn som grekere. Denne fantastiske øyen er bedårende vakker og varierende med alt fra snøkledde fjelltopper og frodige sletter, til små havbukter og vidstrakte sandstrender. Her finner vi også historisk verdensarv, slik som byene og palasset i Knossos og Faistos, men også den mektige Samariaravinen som er Europas lengste ravine.

3. Zakynthos
En perfekt ferieøy som du enkelt kan oppleve på en uke, og som har så mange vakre strender og badebukter at det er lett å finne sine egne perler her. Zakynthos tilhører de Joniske øyene som er en av de vakreste øy-gruppene i Hellas, og det er få steder som har like klart vann som her. Her får du en ekte naturopplevelse, fantastisk mat og masse sol og bad – blant annet på øyens øst- og sørkyst som har flere langstrakte, langgrunne og barnevennlige sandstrender. De Joniske øyene er et område som er enkelt å reise til om sommeren da det går flere charterfly til området, og da spesielt til Zakynthos.

Les også:  Den nye trendgrønnsaken: Brokkolini

4. Kos
Klassikeren Kos er den gamle partyøya som nå retter seg mer mot voksne gjester og barnefamilier. Øyen er fylt med fantastiske strender, pittoreske landsbyer og veldig gode sykkelveier for den som vil være aktiv på ferien – en reise til Kos byr på det meste!

5. Kefalonia
Kefalonia ligger også i den Joniske øygruppen og er en klar feriefavoritt blant nordmenn. En øy som kan beskrives med to ting – romantikk og strender. Kefalonia er en utrolig vakker og grønn øy, og det krystallklare vannet er en av grunnene til at så mange reiser akkurat hit. Koselige landsbyer på øyen, slik som Fiskardo og Assos, har lokket folk fra alle verdens hjørner i mange år – det var for eksempel i den koselige fiskelandsbyen Assos at Prins Charles og lady Diana valgte å ha sin bryllupsreise. Kort og godt: grønnkledde Kefalonia er en øy perfekt for par og barnefamilier på jakt etter en rolig og luksuriøs ferie.

Les også:  3 av 10 planlegger bilferie i Norge i sommer

Karin Moen

Reiseguiden.no

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.