Elbilforeningen vil hjelpe bedriftene med overgangen til elbil

elbilforeningen

Lading av elektriske biler har dessverre blitt en tidkrevende affære for altfor mange bedrifter. Det vil Elbilforeningen gjøre noe med.

– Endelig kan vi komme bedriftene i møte og gi dem en god løsning som dekker deres behov, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

Christina Bu viser til at mange bedrifter vil ta del i det grønne skiftet ved å elektrifisere bilparken, men at de bruker for mye tid på å håndtere lading, apper og det som følger med i form av administrasjon og fakturering.

Les også:  Streikefare i Avinor fra onsdag

Gjennom det nye bedriftsmedlemskapet som lanseres denne uka, tilbyr Elbilforeningen Ladeklubbens blå ladebrikke tilpasset bedrifter.

– Elbilforeningens løsning gir tilgang til å lade hos flere selskaper med én og samme brikke. Hver bedrift kan bestille antall brikker etter behov og likevel få alle ladekostnader samlet på én faktura, sier Bu.

Elbilforeningen er godt kjent med at bedrifter og ansatte som ønsker å eie og kjøre utslippsfrie biler, også møter utfordringer.

Les også:  Streikefare i Avinor fra onsdag

– Mange møter dessverre en skog av ulike betalingsløsninger for lading som kan ta motet fra noen og enhver, sier Christina Bu.

Elbilforeningen mener elbilandelen i bedriftsmarkedet er altfor lav, og bare 33 prosent av nye varebiler første halvår er elektriske.  For å hjelpe politikerne med å nå sitt eget mål om at de nye varebilene som selges skal være elektriske innen 2025, foreslår Elbilforeningen flere egnede virkemidler, som blant annet nasjonalt fritak ved bompasseringer.

Les også:  Streikefare i Avinor fra onsdag

– Men det er ikke bare politiske virkemidler som skal til. Med det nye bedriftsmedlemsskapet tar vi som organisasjon eget grep og tilbyr en enkel og praktisk ordning for at ladingen ikke skal være en stor barriere, sier Christina Bu.

I tillegg til en tilpasset ladeløsning med Ladeklubbens blå ladebrikke, tilbyr Elbilforeningen omfattende rådgivning. Medlemsservice hjelper og støtter bedriften døgnet rundt, og Elbilforeningens laderådgivningstjeneste gir råd og veiledning for bedriftens ladeinfrastruktur.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.