Dette glemmer nordmenn!

bildekk

Sommerferien står for tur og mange nordmenn skal på bilferie. Men kun hver fjerde nordmann sjekker lufttrykket i bildekkene månedlig.

-Det å sjekke lufttrykk er viktig. Kjører man med for lite eller for mye lufttrykk så kan det gå utover kjøreegenskaper, sikkerhet, og også rekkevidde og drivstofforbruk, sier Continentals produktsjef, Knut Knudsen.

I en landsdekkende undersøkelse utført av Infact på vegne av Continental svarte kun 25% at de sjekket lufttrykket månedlig. 46,6 prosent gjorde det i forbindelse med dekkbytte, mens 9,1% sa at de aldri sjekket lufttrykket i dekkene på bilen sin.

Les også:  REMA 1000 har aldri solgt mer grillmat

Undersøkelsen viser at menn er flinkere til å sjekke lufttrykket oftere enn kvinner, og at det er de i alderen mellom 30 og 44 år som sjekker lufttrykket oftest. Ser man på geografi, er det de i Midt-Norge som er ivrigst på å sjekke lufttrykket på dekkene sine.

-For å vite hva som er riktig lufttrykk, så er det bare å sjekke instruksjonsboka eller en klistrelapp som vanligvis sitter på innsiden av dørkarmen. På bensinstasjoner står det også ofte oppgitt hva som er riktig lufttrykk for din bil, eller man på søke seg frem på internett, sier Knutsen.

Les også:  Mange unge har ikke reiseforsikring

Nå som mange skal ut på tur med mange i bilen og mye bagasje, gjelder det å fylle i litt mer luft enn om man kjører alene i bilen, gjerne det som er oppgitt som maks lufttrykk.

-Dette er også oppgitt der det er informasjon om hvor mye lufttrykk det skal være i dine dekk. Og er du usikker anbefaler vi deg å kjøre innom en dekkforhandler. Mange opplever også at det siver litt luft ut av dekkene over tid, og da må man i hvert fall etterfylle en gang iblant, avslutter Knudsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.