Coop med gratis handlenett og gjenbruksbonus

knut miljø

Coop deler ut gratis handlenett til alle medlemmene og introduserer samtidig gjenbruksbonus. På den måten håper Coop handlenettene faktisk blir brukt.

– I Coop er vi opptatt av reelle miljøtiltak. Sannsynligvis ligger det flere tusen nokså ubrukte handlenett i skuffer og skap rundt om i landet. Coop ønsker at de nye handlenettene som kommer i august, skal bli brukt, og gir derfor medlemmene 1 krone i gjenbruksbonus når de gjenbruker nettene, sier miljøsjef i Coop Knut Lutnæs.

«Coop rydder Norge» forenklet i vår strandryddingen for mer enn 30 000 frivillige.
– Nå ønsker vi å gjøre det enklere å bruke mindre plast, sier miljøsjef i Coop, Knut Lutnæs.

Les også:  Skolebrødets dag markeres over hele landet fredag 21. juni

I første omgang vil bonusen gjelde i august og september, men om den blir en suksess kan bonusen bli permanent. Totalt håper Coop 700 000 medlemmer henter handlenett i deres butikker, Extra, Obs, Coop Mega, Coop Prix, Coop Marked og Matkroken.

Coop lanserer i disse dager Coops emballasjestrategi. Coop skal kutte bruken av fossil plast med 25 prosent, og ved økt grad av resirkulerte og gjenvinnbare materialer sette en ny standard i dagligvarehandelen.

Les også:  Rives ut av butikkhyllene: – Etterspørselen vil ingen ende ta

– Bærekraft har en naturlig og sentral plass i Coop. Vi er eid av kundene og har derfor et ansvar for å ta våre medlemmers bekymringer knyttet til plastforbruk og plastforsøpling på alvor. Vi er opptatt av å gjøre reelle tiltak, og innfører nå, i tillegg til å kutte 25 prosent plast, gjenbruksbonus på bruk av handlenett, sier Lutnæs.

I praksis betyr dette av handlenettet får to strekkoder. En for kjøp, og en for gjenbruk. På den måten kan kundene få bonus også i selvskanningskassene.

Les også:  Hvilke land heier nordmenn på under fotball-EM?

– I tråd med Coops emballasjestrategi er handlenettene fremstilt av fornybare råvarer. Plasten er laget av sukkerrør, og er det mest miljøvennlige alternativet på markedet i dag. Handlenettene kan brukes mange hundre ganger og gjenvinnes som vanlig plast når de er utslitt, sier Lutnæs.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.