Coop innfører permanent gjenbruksbonus ved bruk av handlenett

coop

I august innførte Coop en midlertidig gjenbruksbonus ved bruk av dagligvarekjedenes nye handlenett. Tiltaket har vært en stor suksess, og gjøres nå permanent.

– Målet med gjenbrusbonusen var å gi et alternativ til plastposen og for å motivere kundene våre til å bruke handlenettene. Det ser vi at har fungert, og ordningen har vært en stor suksess, sier Knut Lutnæs, miljøsjef i Coop.

Les også:  Streiken i Mattilsynet: – En potensiell tragedie

Coop-medlemmer fikk i slutten av august en kupong på et nytt, gratis handlenett laget av plast utvunnet av sukkerrør. På undersiden av handlenettet er det en strekkode som gir Coop-medlemmer gjenbruksbonus på 1 krone hver gang handlenettet brukes og scannes i kassen.

– Vi mener handlenettene er det mest miljøvennlige alternativet på markedet i dag. Handlenettene kan brukes mange hunder ganger og gjenvinnes som vanlig plast når det er utslitt, sier Lutnæs.

Les også:  Hvilke land heier nordmenn på under fotball-EM?

Mens salget av plastposer i Coops butikker har gått ned med 7 prosent så langt i september, har salget av de nye handlenettene og bruken av gjenbruksbonusen gått til himmels.

– Hele 450 000 medlemmer har aktivert kupongen i Coop medlemsappen, og dette er den mest populære kupongen hos medlemmene våre noensinne. I tillegg kommer et normalsalg på nærmere 100 000 handlenett. Selve gjenbruksbonusen er blitt registrert 375 000 ganger på en måneds tid, sier Lutnæs.

Les også:  St. Eystein skole i Bodø feirer 20 år!

Miljøsjefen forteller om svært positive tilbakemeldinger fra kunder som liker ordningen med gjenbruksbonus.

– Da er det ekstra gledelig å kunne fortelle at gjenbruksbonusen er blitt gjort permanent, sier Lutnæs.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.