Brev og pakker fra Bodø rammes av vekterstreik

posten

Vektere som gjennomfører sikkerhetskontroll av brev og pakker som sendes med Postens fly fra Tromsø og Bodø er tatt ut i streik. En rekke avganger blir berørt med den konsekvens at Posten ikke kan laste flyene med sendinger ut fra Tromsø og Bodø. Samtlige flyavganger til Svalbard blir berørt.

– Vekterstreiken innebærer at post og bedriftspakke ekspress til en rekke ulike flyavganger fra Tromsø og Bodø ikke blir skannet og kan lastes inn på flyene. Konsekvensen av dette er at det vil oppstå forsinkelser på post og pakker ut fra terminalene og dermed få store konsekvenser for postgangen i Nord-Norge og Svalbard. Vi går nå inn i en periode med svært høy aktivitet med nett- og julehandel. Med pandemisituasjonen vi står i, vil netthandel, ekspress- og viktige bedriftspakker være svært viktig for innbyggerne, sier Kenneth Tjønndal Pettersen, pressesjef i Posten Norge.

Les også:  Bodø Energi: – Ingen grønn omstilling uten fjernvarme

Den mest alvorlige konsekvensen, dersom streiken gjennomføres, er at medisiner og andre varer til Svalbard ikke kommer frem i perioden 16.11.20 -30.11.20. Postens eget fraktskip har anløp i Longyearbyen bare hver 10. dag. I tillegg er konsekvensen at biologiske sendinger, medisiner og prøver til Oslo og Finnmark kan bli kraftig forsinket. 

Posten har en rekke kunder med viktige samfunnsfunksjoner som blir rammet av streikeuttaket. De er sammen med myndighetene varslet om situasjonen. Det er søkt NHO om dispensasjon, men den er ikke innfridd. 

Les også:  Innspurt i meklingen for hotell og restaurant

Streiken vil bli merkbare fra mandag 16. november, dette er første dagen hvor ingen flyavganger vil ha med seg post eller pakker fra Tromsø. Tirsdag 17. november vil det heller ikke bli sendt noe, onsdag vil et kveldsfly gå som normal, mens det torsdag og fredag vil være to flyavganger som går som normalt. Torsdag 19. november er første dagen hvor det ikke blir lastet ombord på kveldsfly fra Bodø. Samtlige flyavganger til Svalbard er berørt.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.