ANNONSE: Bør jeg ha en liste med alle jobbene mine på CV-en min?

jobbsøknad

Det å lande drømmejobben er noe mange ønsker seg. Men det er ikke alltid det er like lett å gjøre det, når man faktisk ikke har fått noe særlig kunnskap om dette gjennom skolen. Det å bli forberedt til arbeidsmarkedet er noe vi burde bruke veldig mye mer tid på mens vi går på skolen, slik at man kan komme noen av de mytene til livs. Og det er akkurat det vi skal gjøre i denne artikkelen, spesielt når det kommer til CV-en din. For hva bør du prioritere når du skal skrive CV-en din?

Hvorfor er det smart å bruke en mal?

Det er mange grunner til at det er en god idé å bruke en CV mal når du gjør deg klar til å søke på drømmejobben. Under skal du få noen av de viktigste, men først av alt, hva betyr egentlig CV?

Les også:  Urbane grønne områder og mental helse

CV står for ‘curriculum vitae’ og er en betegnelse som betyr ‘livssyklus’, som i denne sammenhengen refererer til arbeidslivet ditt og andre profesjonelle erfaringer. Med dette navnet kan det være enkelt å tenke at man bare bør skrive alt man har gjort, men dette er ikke helt sant. Det kommer vi tilbake til, for først skal du få listen med grunner til å bruke en mal.

  • Du får en mer ryddig og profesjonell CV
  • Du kan bli inspirert til hvilket innhold du bør inkludere
  • Du har større sannsynlighet for å få suksess, fordi du bruker maler som allerede er prøvd og testet i forhold til hvor effektive de er
Les også:  ANNONSE: De nyeste trendene innen mobiltilbehør

Dette bør en bra CV inneholde

Det å skrive en bra CV er noe som er utrolig viktig, og det er enkelt å tenke at du bør ha med alle jobbene du har hatt. Dette er kanskje sant i de tidligere årene, der du ikke har så mye å sette på CV-en din, men det er ikke sant når vi beveger oss mer opp i voksenlivet. Her kan det nemlig gi mye bedre mening å skreddersy CV-en din basert på hvilken jobb man faktisk søker på og hva det legges vekt på i denne bransjen. Dette handler ikke om å skjule noe, men om å gjøre det ekstra tydelig hvorfor du er den rette kandidaten.

Det å bli attraktiv for arbeidsgiveren er noe du bør tenke på når du lager CV-en din, men det er mange måter man kan gjøre dette på. Under skal vi se på noen av de viktigste.

  • Enkel og direkte kontaktinformasjon. Dette er data om hvordan de kan komme i kontakt med deg, sett gjerne dette helt øverst.
  • Personlig motivasjon. En kort, personlig motivert tekst øverst på siden kan sette CV-en din i kontekst på en helt annen måte enn hvis du ikke har det med. Dette er mer vanlig i for eksempel UK og USA, men begynner å komme til Norge også.
  • Link til LinkedIn og personlig nettsted. Dette gir den som leser det mulighet til å danne seg et enda bedre inntrykk av hvem du er og om du er en god match.
  • Utdannelse og arbeidserfaring.
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.