ANNONSE: Bør du si ja til slankeoperasjon i utlandet?

Medisinsk turisme har en lang historie, og det er ganske vanlig å søke etter helsetjenester i utlandet når man trenger spesiell behandling, for eksempel slankeoperasjon. Mange bariatriske klinikker fokuserer spesielt på utenlandske pasienter og tilbyr en balanse mellom pris og kvalitet som sjelden blir funnet i hjemlandet ditt. Se nærmere på alle fordelene ved å ha en slankeoperasjon i utlandet!

1.   Rimelig pris

Bariatrisk kirurgi er dyrt, med mindre du gjennomgår det i utlandet. Utenlandske kostnader kan være 30-50% mindre enn de nasjonale på grunn av forskjellene i skattesystemer, leiekostnader og lokale regler som regulerer de private medisinske klinikkene.

Selv med tanke på reiseutgiftene, som fly- eller ferjebilletter er de totale kostnadene for bariatrisk kirurgi i utlandet mindre enn slankeoperasjon i Norge.

2.   Balanse mellom pris og kvalitet

En pasientvennlig pris kommer ikke på bekostning av kvalitet – tvert imot, bariatriske klinikker i utlandet tilbyr medisinsk behandling på toppnivå på alle nivåer, fra sykepleiere til kirurger. Pålitelige klinikker vil gi rikelig med informasjon om personalets kvalifikasjoner, og du vil kunne søke ekstra informasjon om kirurgen din på Internett: utdanning, arbeidserfaring og pasientanmeldelser.

3.   Tidssparende

I noen land er slankeoperasjon tilgjengelig for kvalifiserte pasienter via statlig helsetjenester og er gratis eller mot en relativt liten kostnad. Køene til slike behandlinger er imidlertid enorme, og det kan ta flere år å endelig komme til klinikken.

Slankeoperasjon i utlandet er organisert etter et annet prinsipp – tilbudet består utelukkende av private klinikker som har minimal behandlingstid. Alle nødvendige formaliteter blir håndtert via e-post, og pasienter blir vanligvis operert neste dag ved ankomst.

4.   Premiumpleie

Private klinikker tilbyr pleie på toppnivå i avdelinger i hotellstil. Engelskspråklig personell er et must, og mange klinikker tillater pasienter å ta med en ledsager mot en relativt lite ekstra kostnad. Ettersom pasienter normalt tilbringer ikke mer enn noen få dager på klinikken utføres pleien etter operasjonen på et premiumnivå, slik at pasienten kan reise sunt og friskt hjem.

5.   Oppfølgning

Det og gjennomgår en slankeoperasjon i utlandet betyr ikke at pasientene blir igjen alene med sine erfaringer, spørsmål og problemer. Gode klinikker gir årelang oppfølging med nettbaserte økter med kirurgen, helsekontroller via e-post og andre digitale kommunikasjonsmåter. Utenlandske klinikker gir også pasienter all nødvendig dokumentasjon for pasientens fastlege for videre lokal oppfølging.

Med tanke på alle disse faktorene er svaret på temaet i denne artikkelen – du bør definitivt vurdere slankeopasjon i utlandet, for eksempel i en av de baltiske statene, hvor en gastrisk sleeve eller bypass kan koste deg omtrent 50% mindre enn i Norge.

En av de ledende bariatriske klinikkene i Baltikum er Overvekts Operasjoner Riga. Overvekts Operasjoner ligger i hovedstaden i Latvia, og tilbyr flere typer slankeoperasjon og har spesielle operasjonspakker det inkluderer ikke bare gebyrer, men også overnatting, oppfølging og mange flere ekstra ting.  Besøk klinikkens nettside overvekts-operasjoner.no og finn ut mer!

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.