Bodøværing headhuntet av Stordalen

Strawberry Publishing

Strawberry Publishing styrker forlagets digitale satsning, og henter Trigger-partner Marianne Vågan (28) som digital utviklingssjef.

– Styrket av momsfritak på ebøker og strømming og framgangen til Fabel og Storytel, går de digitale inntektene i bokbransjen kraftig opp om dagen. Med Marianne som leder for den digitale satsningen i forlaget, skal vi bli enda bedre på å etablere boka som det unike fristedet den er, og finne den nye generasjonen lesere, sier Jonas Forsang, forlegger i Strawberry Publishing.

Som digital utviklingssjef vil Vågan ha det øverste ansvar for å skape salgsvekst for Strawberry Publishings forfattere og bøker digitalt. Det inkluderer å forvalte og videreutvikle Strawberry Publishing sin digitale plattform samt sosiale medier og direktesalg.

– Vi er svært glade for å få Marianne med på laget. Hun tilfører oss kompetanse og teft som blir avgjørende i arbeidet med å bygge forlaget videre og sørge for at forfatterne våre blir enda mer aktuelle. Bokbransjen markedsfører i hovedsak bøker på samme måte som for 20 år siden, mens verden ser helt annerledes ut. Forbedringspotensialet er stort, og Marianne har fått ansvaret for å forløse det for oss,  sier Jonas Forsang.

Vågan kommer fra jobben som partner og rådgiver i kommunikasjonsbyrået Trigger hvor hun har jobbet de siste tre årene. Spisskompetansen er innen digital kommunikasjon hvor hun har vært rådgiver for noen av de største merkevarene i Norge. Før Vågan startet i Trigger jobbet hun tre år i Gambit Hill & Knowlton Strategies med PR og digital kommunikasjonsrådgivning.

– Bøker har alltid hatt en stor plass i hjertet mitt, så da Strawberry tok kontakt, var det umulig å si nei. Å få lov til å være med på å utvikle denne bransjen videre med utgangspunkt i det som er mitt fagområde, er en drøm. De siste årene har jeg jobbet mye med hvordan etablerte bransjer kan utvikle seg i takt med tiden og teknologien som er tilgjengelig, og det er ingen tvil om at forlagsbransjen også har mye å gå på her. Jeg ser frem til å skape enda større interesse rundt fantastiske bøker og å bygge forfatterne våre, avslutter Vågan.

Strawberry Publishing

Strawberry Publishing er en forlagsgruppering eid av Petter Stordalen, Magnus S. Rønningen og Jonas Forsang. Selskapet eier forlagene Pilar, Capitana, Armada, Canoa, Bastion og Pioner, og har i tillegg et samarbeid med HarperCollins og Harlequin i Norge.

Les også:  Samsung lanserer AI-PC: Galaxy Book4 Edge

Strawberry er også etablert i Sverige hvor de nylig kjøpte Bazar Förlag. Blant Strawberrys største forfatterskap er Jørn Lier Horst, Jojo Moyes, Tom Egeland, Katrine Engberg, Lucinda Riley og Sally Rooney. Forlagsgrupperingen vil ha en samlet omsetning på over 100 millioner kroner i 2019.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.