Bodø på topp 20-liste i Norge!

havørna

Reise- og geografipodkasten Globusrulett har kåret Norges 20 beste sommeropplevelser. Galdhøpiggen og Ofoten topper listen, men ferieperler over hele landet er representert. Bodø noterer seg for en 9. plass. 

– Bodø har et veldig variert tilbud innen opplevelsesreiser. Jeg har knapt vært noe sted hvor det er så tett mellom de spektakulære naturopplevelsene, sier Thorkild Gundersen. Reisejournalisten og programlederen lager ukentlig reisepodcasten Globusrulett sammen med globetrotter Gunnar Garfors – mannen som har besøkt alle verdens 198 land to ganger. 

Les også:  Fra bank til kunst i Bodø: – Får millionbeløp fra Kulturminnefondet

– Vanligvis snakker vi om land og reisemål over hele verden, men denne sommeren blir annerledes på alle måter. Vi nordmenn skal feriere i Norge, og det er på ingen måte noen nedtur. Vi har begge reist mye – men aller mest i ville og billedskjønne Norge, sier Gundersen. 

Verken han eller makker Garfors synes det er noe nederlag å feriere i hjemlandet; 

– Det er nå en grunn til at utlendinger valfarter hit til et av verdens vakreste ferieland. Med omfattende reiserestriksjoner blir det plutselig mer plass til alle oss som bor her, så da var det naturlig å lage denne kåringen av våre favorittopplevelser i sommer-Norge, sier Garfors. 

Les også:  Bodø/Glimt første partnerklubb til EA SPORTS FC

Gundersen og Garfors reiser gjennom flere av landets ytterpunkter, og presenterer en skattekiste av kjente og ukjente perler. Før duoen igjen legger ut på langtur – til Chile – i episoden som kommer neste uke. I podkastserien skal de innom alle verdens 198 land, samt spennende byer og reisetemaer. Hittil er 34 episoder publisert, på globusrulett.no og alle de vanlige podcastappene

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

Listen: 20. Nordfjord, 19. Lillehammer, 18. Hammerfest og Sørøya, 17. Hardangervidda, 16. Trond-heim, 15. Oslo, 14. Svalbard, 13. Lofoten, 12. Mandal, 11. Blefjell, 10. Stavanger og omegn, 9. Bodø, 

8. Ålesund og øyene rundt, 7. Jotunheimen, 6. Haugesund og Karmøy, 5. Tjøme, 4. Smøla, Hitra og Frøya, 3. Vøringsfossen, 2. Værlandet og Bulandet, 1. plass (delt) Galdhøpiggen og Ofoten

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.