MUSIKK: I am K ute med singelen «Maniac»

s1

Det kritikerroste bandet I am K er i dag ute med låta «Maniac». Med dette oppfordrer de folk til å gå ut av komfortsonen sin og gjøre ting man i utgangspunktet er redd for.

– «Maniac» handler om å finne motet til å gjøre nye og skumle ting som skremmer deg. Jeg tror mange kan kjenne seg igjen i følelsen av at de sitter fast av og til, enten i en by eller bygd de har lyst til å forlate, eller kanskje i en jobb som gjør at de dør litt på innsida. Det kan være sykt vanskelig å ta det spranget, og tørre å hoppe i noe nytt og ukjent, sier vokalist Oda Ulvøy.

Les også:  MUSIKK: Anna Kajander ute med albumet "Al Dente"

I am K befinner seg i et musikalsk landskap som kan defineres som hard, kontant rock, melodisk pop og røff elektronika i en skamløs blanding. De er opptatt av å ikke låse seg til en sjanger og jobber hele tiden med å gå utenfor sin egen komfortsone. 

– Musikalsk er denne låta ganske representabel for musikken som kommer fremover, for der har vi faktisk klart å ta det spranget som vi synger om i «Maniac». Alle har noe de er redde for som gjør at de tar et safe valg i stedet for det de kanskje egentlig vil. Dessverre er vi ofte vår egen verste fiende på sånne ting. Noen ganger må man bare ta en sjanse, forteller gitarist i bandet, Nicholas van Eck.

Les også:  The Creedence Experience kommer til Svømmehallen i Bodø!

I am K har blitt spådd en lysende fremtid både av internasjonale og norske medier. Clash Magazine mente de var et av de mest lovende bandene som spilte på Danmarks svar på by:Larm, Spot Festival 2016. Etter slippet av debutalbumet «Humans» i 2018 fulgte en turné i inn og utland, med over 30 spillerjobber, inkludert Slottsfjellfestivalen og Reeperbahn i Tyskland. Bandet kommer fra det fertile musikkmiljøet i Kristiansand og egenart har alltid vært viktig for dem.

Les også:  Ny lydbok: Bruker KI for stemmen til Kunt Hamsun i "Sult"
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.