Bodø/Glimt-spiller Albert Grønbæk til topps på NTB-børsen

glimt

Bodø/Glimt-spiller Albert Grønbæk (22) topper NTBs spillerbørs ved serieslutt og går derfor til topps på NTB-børsen i Eliteserien 2023.

– Jeg må sende en stor takk til hele laget og trenerteamet for at jeg er der på toppen, uten dem hadde jeg aldri fått denne utmerkelsen, sier Grønbæk.

Grønbæks prestasjoner gjennom sesongen har gitt ham en topplassering med 6,07 poeng i snitt. Dansken er den midtbanespilleren i Eliteserien som har scoret flest mål (9) og oppnådd flest målpoeng (17) denne sesongen. Han har spilt 28 kamper og levert 7 målgivende pasninger. 

Les også:  Ajax hadde flaks: Glimt ute av Conference League

22-åringen er offensivt anlagt, og særlig hans flotte nærteknikk og presise skuddfot har gjort han til et offensivt våpen for Bodø/Glimt. Midtbanespilleren er også god til å time løpene sine inn i 16-meteren, og når sjansen byr seg, er han heller ikke redd for å avslutte selv.

– Jeg synes selv det har vært en sesong der jeg har utviklet meg til å bli en enda bedre spiller, sier Grønbæk.

Børsen fungerer slik at NTBs reportere rangerer spillerne fra 1 til 10 på alle kampene. Spillerne må minst ha spilt 45 minutter for å få børspoeng. Gjennom en sesong må spillerne ha gjennomført minst 60 prosent av kampene for å kunne være med i rangeringen på børsen.

Les også:  Svømming: Ny norsk rekord og VM semifinale

Grønbæk kom til Bodø/Glimt fra AGF Aarhus i Danmark sommeren 2022. Han har raskt etablert seg som en av Glimts og Eliteseriens beste spillere, og har prestert på et jevnt høyt nivå både i norske kamper og i Europacup.

– Igjen er det bare å gratulere Bodø/Glimt med en sterk sesong. Selve lokomotivet i norsk fotball for tiden, sier sportsdatasjef i NTB, Terje Alstad. 

– Glimt viste muskler da de hentet Albert Grønbæk fra Danmark i fjor, og vi så tidlig at dette var en spiller av høy klasse. Denne sesongen har han vært en av mange særdeles gode spillere i maskineriet til Kjetil Knutsen. Et kreativt arbeidsjern som er glad i målpoeng, sier sportsdatasjefen.  

Grønbæk synes selv det har vært en god sesong med seriemesterskap og fortsatt spill i Europa.

Les også:  Disse skiskytterne er klare for Holmenkollen

Som årets spiller får Albert Grønbæk et portrett av seg selv, laget av illustratør Pål Dybwik

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.