ANNONSE: Fototips til hjemmebruk

fototips hjemme

Dersom du liker å ta foto er du sikkert også interessert i godt fotopapir som kan gjenskape dine beste øyeblikk. Teknologien har kommet svært langt, og i dager det for eksempel helt vanlig at de aller fleste hjem har en god skriver som kan skrive ut foto av meget høy kvalitet.

Vi skal ikke mange år tilbake i tid før denne kategorien skrivere var så dyr at kun fotobutikker hadde råd til dem. Og om du vil går riktig historisk til verks er det jo heller ikke lenge siden en begynte å skrive ut digitale foto i stedet for å fremkalle film.

Mer lettvint
Om du ennå ikke har gått til innkjøp av en skriver som kan skrive ut gode foto er tiden kanskje inne for det nå. Det er mange fordeler med digitale foto, men en av dem er at du selvsagt ikke behøver å skrive ut alle bildene du tar.

Nå for tiden er det jo utrolig enkelt å ta bilder, for de fleste mobiler har gode kamera. I tillegg til å ta bilder reproduserer de (eller viser) også bildene. Så de aller fleste bildene av babyen, barna, hunden, familien eller kanskje en rekke selfies trenger overhodet ikke printes.

Skriv heller ut noen få foto som du gjerne vil gi i gave eller henge opp på veggen.

Spesialpapir foto
Sørg for alltid å ha godt papir for foto i huset. Følg linken her for å se utvalget av fotopapir hos en av Norges største nettbutikker for kontorutstyr. Det er viktig å velge en god skriver, men kanskje like viktig å ha godt papir.

Eller, for å si det på en annen måte: Om ikke papiret du skriver ut fotoene dine på er bra vil heller ikke bildene bli det.

Lagre i skyen
Et siste tips til deg som liker å ta bilder er å selvsagt slutte helt med lagring på egne enheter. Sats heller på en sentral lagring i skyen. I dag har en tilgang på Internettet nesten over alt, og vi skal ikke så mange år fram i tid før nettet kan nås 24 timer i døgnet nesten uansett hvor på kloden du er.

Da vil all lagring bli foretatt i skyen.

I dag kan du bruke et program/en tjeneste som Google Photos, og her lagres alle bildene du tar på alle dine enheter automatisk i skyen og på enheten. Utrolig praktisk, og siden Google tross alt er verdens ledende søkemotor finnes det en haug med søkefunksjoner for å finne fram bildene dine etterpå.

For, klart, det største «problemet» med digital foto er at folk knipser mange flere foto enn tidligere, noe som ikke alltid gjør det like lett å finne fram i fotoalbumet senere.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.