Morten Abel slipper albumet «Bare prøv deg sjelefred»

hes

På det nye albumet til Morten Abel som slippes 17. september, møter vi en nasjonal popkonge i storslag. Et ufrivillig friår fra turnélivet, ble den kreative gnisten som skulle til for å ferdigstille «Bare prøv deg sjelefred», ni låter om levd liv, gjennomsyret av en vedvarende musikalsk nysgjerrighet som er få artister forunt.

– «Bare prøv deg sjelefred» er det siste albumet av en triologi hvor jeg har tatt utgangspunkt i mitt eget hverdagsliv. Om opp og ned-turer, anger og svik, og kjærlighet og glede. Om dette livet som er så lett, men som vi gjør så vanskelig», forteller Abel.

Les også:  Hanne Sørvaag feirer 25 år som plateartist

De to foregående albumene i trilogien er «I fullt alvor» og «Evig din» som ble sluppet i henholdsvis 2015 og 2017.

Tre singler fra albumet er allerede ute: Foreldrehyllesten «Gammel mann», om å se seg tilbake, og tenke på de som var før deg.

Gladmelankolske «Sol og høy himmel» om å etablere seg i en ny by, med nye venner og nytt miljø, og den tristvakre «Så kom regn», om alle dem som velger å avslutte sitt eget liv.

Les også:  LESERINNLEGG: Bibliotek = bolyst

– Dette albumet er lyset i tunnelen for meg. Jeg har prøvd å få det til å bli et positivt album, selv om melankolien henger over. Jeg trenger den for å finne gleden med musikk, fortsetter han.

– Som på de to foregående albumene, har vi invitert inn dyktige musikere som har det lille ekstra. Vi har prøvd å fange øyeblikket og skape magi i studio, spille låtene til vi lander på en versjon som har det som de andre versjonene ikke har, sier Abel.

Les også:  Engelske lydbøker øker

– Vi startet med fjorten låter, og mikset elleve av dem, og ni ble med på albumet. Jeg vil bare ha med det aller beste, de låtene som har det i seg, at de kan forandre noe i menneskers liv. Jeg vil at musikken skal få fram de store følelsene, utdyper Morten Abel.

Dette er noe man lett kan høre i de ni låtene.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.