Altibox koblet opp verdens nordligste fiberkunde i Finnmark

signal

Fiber til alle er et av våre viktigste mål, og vi rykker stadig nærmere. Med fiberstrekk fra Mandal i sør til Mehamn i nord, leverer Lyse og Altibox fiber i hele Norges langstrakte land.

Før jul kunne man hos Altibox-partneren Signal Bredbånd, si at «nå kan vi også tilby Altibox til beboere i Finnmark», og tettstedet Mehamn i Gamvik kommune med rundt 800 innbyggere var første bygd ut.

Første Altibox-kunde i Finnmark
Ordfører i Gamvik kommune, Alf Normann Hansen, og Signals administrerende direktør, Ole-Johnny Johansen, var til stede da den første Altibox- kunden i Finnmark ble koblet opp i Mehamn. Og den ferske kunden Jimmy Johansen kunne ikke vært mer fornøyd med starten. – Jeg har gledet meg veldig til å feire jul med stabilt internett for hele familien, sa han fornøyd like før jul.

Nå, noen uker etterpå er han fortsatt like fornøyd.

– Det er veldig bra, skal jeg si deg. Med fiber og Altibox føler man seg mer trygg. Jeg har unger som bruker data og nett, når det er dårlig vær har vi vært utsatt for å miste det, forteller Jimmy.

Les også:  Rekordhøy interesse for turer i norsk natur

– Ved flere anledninger har det oppstått brudd i sjøkabelen. Jula for et par år siden var vi uten internett gjennom hele høytiden, fortsetter han.

Nå ser Jimmy fram til at også andre i Finnmark skal få det samme gode tilbudet om Altibox som han har fått.

– Jeg unner alle å ha en god tv- og internettløsning. At Signal Bredbånd nå bygger ut også her oppe, er veldig positivt, sier han.

Ga Mehamn fiber
Tilbudet om fiberbredbånd hadde ikke fantes tidligere, og dette var grunnen til at Signal nå har prioritert det. 

– De andre aktørene så ikke ut til å bytte ut noe der, men det ville vi. Det har vært en suksess så langt, forteller Ole-Johnny Johansen.

Hittil har Signal Bredbånd signert kontrakt med rundt 100 kunder i Mehamn, og antallet er i rask stigning. Totalt har cirka 200 derfra meldt sin interesse for fiber. Et etterlengtet tilbud, med andre ord.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

Satser stort i Finnmark
Signal Bredbånd planlegger utbygginger også i Kirkenes, Alta og Lakselv, og markedsandelen er økt betydelig i løpet av de siste månedene.

– Vi har ambisjoner om å gå inn over alt. Det er fordi vi mener at potensialet rent markedsmessig er stort. Vi er interessert i at flest mulig skal få bruke Altibox-tjenesten og det vi har å tilby, sier Johansen.

Tidligere har mange husstander i Finnmark hatt internett gjennom kobberkabel. Denne teknologien er nå på vei til å fases ut – kobberlinja er rett og slett ikke bygget for framtiden. Ordfører i Gamvik, Alf Normann Hansen er svært positivt til at innbyggerne endelig får fiber inn i husene, og gleder seg til et bedre tilbud.

– Det ser lovende ut. De som har fått, er fornøyde så langt. Vi håper at det blir et stabilt og godt nett, sier han.

Les også:  Avinors systemer ikke berørt av globale IT-problemer

– Hovedutfordringen med å legge fibernett så langt nord, er at vi ikke vet hvor lang gravesesongen blir. I fjor kunne vi grave til ut i desember, mens i år kom vinteren to måneder før. Så vi har mange planlagte prosjekter som må utsettes på grunn av været, sier Stine Værang, leder for marked og samfunnskontakt hos Signal Bredbånd.

Signal Bredbånd er et telekomselskap som skal konkurrere i hele Finnmark, og som er villig til å gå inn og ta markedsandeler. – Vi har solgt flere tusen kontrakter totalt sett, forteller Ole-Johnny Johansen og fortsetter:

– Signal Bredbånd AS eies av energiselskapet Lyse, som også satser på andre tjenester. I Finnmark vil vi i framtiden også kunne tilby andre produkter. Fremtiden ser lys ut, til og med i Finnmarks lange mørketid. Vi takker alle for mottakelsen i Finnmark, og gleder oss til å kunne tilby flere og flere Norges råeste tv- og internettløsning!

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.