Advarer: Reiselystne nordmenn risikerer å stå uten avbestillingsdekning

ferie spania

Nordens største forsikringsselskap minner om at timingen er avgjørende hvis man skal få dekket avbestillingskostnader for en reise. – Ekstra aktuelt etter en spesiell tid og fordi den norske kronen er svak, sier reiseekspert.

Forsikringsselskapet If og Europeiske Reiseforsikring frykter nå at mange nordmenn kan bli stående uten avbestillingsdekning inn mot påske- og sommerferien. 

– Vi har vært gjennom noen tøffe år der flere enn normalt har sagt opp reiseforsikringen sin. De fleste husker heldigvis å ha denne på plass før en reise finner sted. Men det ikke alle vet er at den også må være gyldig før reisen betales hvis den skal dekke en avbestilling, sier Andreas Handeland, kommunikasjonsdirektør i If og Europeiske Reiseforsikring.

Les også:  Mange unge har ikke reiseforsikring

– Dette blir ekstra aktuelt nå som økonomien er ekstra sårbar for mange, og den norske kronen i tillegg er svak, sier Handeland.

Etter tre år med pandemi og krig viser skadestatistikken at reiseaktiviteten er på full fart oppover igjen. Antallet skader som meldes inn til If og Europeiske Reiseforsikring ligger omtrent på samme nivå som i 2019.

– Avbestillinger, eksempelvis som følge av sykdom eller skader, utgjør rundt 20 prosent av de totale utbetalingene våre innen reise. Dette er en forsikringsdekning som sparer veldig mange kunder for store beløp når uhellet inntreffer, og det viser hvor viktig det er å ha forsikringen i orden før man betaler for en reise, sier Handeland.

Les også:  Fjellferie i sommer? Dette må du tenke på

Selv om avbestillingsdekningen i forsikringen er mye brukt, og utgjør en stor del av de totale forsikringsutbetalingene, er det dekning for behandlingsutgifter og sykehusopphold ved sykdom og ulykke som er selve grunnsteinen i reiseforsikringen. 

Kostnaden for et opphold på et privat sykehus i utlandet, samt hjemtransport til Norge i ambulansefly, kan fort havne i millionklassen. Og det blir stadig dyrere grunnet den høye inflasjonen.

– Det er ikke bare reisene i seg selv som blir mer og mer kostbare. Langt mer alvorlig er det at kostnadene ved sykebehandling og legebesøk i utlandet også har gått vesentlig opp den siste tiden. Derfor er det ekstra viktig å ha en god reiseforsikring i ryggen, sier reiseekspert Andreas Handeland.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.