800 000 til Marcialonga Arctic

nfk

Marcialonga Arctic blir Norges versjon av det verdenskjente langløpet på ski fra Italia. Nå setter fylkesrådet av 800 000 kroner til å profilere Nordland gjennom løpet som arrangøren håper skal bli et fast innslag i “Ski Classics”.

– Arrangementet vil gi en flott mulighet til å markedsføre et vinterlig Nordland. Det vil kunne styrke landsdelen som reiselivsdestinasjon og bidra til enda mer stolthet, bolyst og blilyst i fylket vårt, sier fylkesrådsleder Svein Øien Eggesvik. Han har selv deltatt i løp både i Nordland og flere andre steder i Norge og Europa. Derfor ser han absolutt potensialet i å få på plass et slikt renn i Nordland.

– Jeg har sett med egne øyne de ringvirkningene slike store idrettsarrangement får lokalt. For hver eneste krone investert vil Nordland få mange kroner tilbake i inntekter til næringsliv og i andre positive ringvirkninger som stolthet, bo- og blilyst, konstaterer han.    

Les også:  Utvider sommersesongen for fergesambandet Andenes – Gryllefjord

Det opprinnelige Marcialonga-rennet trekker hvert år rundt 8000 deltakere til Trentino-regionen i Italia. Gjennom 50 år har de bygd opp en av de sterkeste merkevarene i skiverdenen. En av initiativtakerne, Skjalg Dreyer, sier samarbeidet med skiklassikeren Marcialonga vil være gull verd for Nordland.  

– Etter hardt og målrettet arbeid ble Nord-Norge og Nordland til slutt valgt som destinasjon for Marcialonga. De valgte nordlyset, fjell, fjord og det landet som har dominert langrennssporten det siste tiåret. Denne muligheten skal vi ta vare på, og vi tar sikte på å utvikle både opplevelsesturisme, gi skiopplevelser for barn og unge og ha samarbeid med næringsliv, lag og foreninger. I tillegg skal vi selvsagt profilere Nordland for alt det er verdt på TV-bildene som går ut i Europa. Med den naturen vi har her blir ikke det vanskelig, sier Dreyer.

Les også:  Ønsker fortgang i konsesjonssak i Bodø

Målet er at skirennet skal skape vinterglede, naturopplevelser, skiglede og gode møteplasser for folk i Salten og Nord-Norge. Dette stemmer godt med fylkeskommunens satsinger på blant annet ung inkludering, bo- og blilyst og optimisme, sier fylkesrådslederen. 

– Gjennom Arctic Race of Norway, Bodø2024 og flere andre arrangementer er Nordland og Nord-Norge allerede satt på kartet. Nå kommer enda en satsing som viser den optimismen og framtidstroen som råder i Nordland i dag. Den skal vi i fylkesrådet bygge opp under, sier Eggesvik. Han peker også på at dette kan sette Nordland på kartet som vinterdestinasjon i enda større grad.

Les også:  Bodøværinger får mest kaffe for pengene i Nordland

– Nordland har fremdeles litt å gå på som vinterdestinasjon. Gjennom å få til et fast løp hvert år i den fantastiske naturen vi har her, så vil vi få nasjonal og internasjonal oppmerksomhet rundt Salten og Nordland. Her i fylket får vi til alt vi bestemmer oss for. Det har vi vist før, og vi får det til igjen, smiler fylkesrådslederen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.