22,9 millioner kroner til Bodø

Gjensidige-kundene i Bodø deler 22,9 millioner kroner i kundeutbytte. For 12. året på rad deler forsikringsselskapet ut utbytte til eierne. I Gjensidige går mesteparten av dette til Gjensidigestiftelsen, som videreformidler utbyttet til kundene. 

– Kundeutbyttet kommer 8500 privatpersoner og bedrifter i Bodø til gode. Dette vil være et positivt bidrag for mange i en annerledes tid, sier konsernsjef Helge Leiro Baastad i Gjensidige.

Kundeutbyttet tilsvarer 13 prosent av det de betalte i forsikringspremie i fjor. Totalt deles det ut 95 millioner kroner til Nordland for fjoråret. Det betyr at kundene i gjennomsnitt får 2.500 kroner hver i kundeutbytte.

Les også:  Ørjan blir Brand Manager for Lexus Bodø

– Siden vi begynte å dele overskuddet med kundene, i 2007, er det utbetalt over 23 milliarder kroner, sier Baastad.

Den største eieren i Gjensidige er den kundestyrte Gjensidigestiftelsen. Stiftelsen videreformidler sitt ordinære aksjeutbytte fra Gjensidige til selskapets skadeforsikringskunder. 

Ordningen med Gjensidigestiftelsen og kundeutbytte har historiske årsaker. På 1800-tallet ble det dannet mange små, lokale forsikringsselskaper som ble eid av kundene. I nyere tid har nesten alle gått sammen i Gjensidige. 

Les også:  1 av 5 har kjørt bil uten å vite om de var edru

– Gjensidigestiftelsen viderefører det gjensidige forholdet mellom kunder, lokalsamfunn og forsikringsselskap, sier Baastad. 

Gjensidigestiftelsen deler også ut store midler til samfunnsnyttige formål. Frivillige lag og organisasjoner kan søke om midler. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.