surveys

Valg til kommunedelsutvalgene i Bodø 2019 – 2023

I forbindelse med kommunestyrevalget 8. og 9. september 2019 skal det også gjennomføres valg til kommunedelsutvalgene i Bodø. Utvalgene velges for fire år. Det er nå mulig å fremme forslag til kandidater... Les mer »
Foto: Frankemann

Disse stiller til valg i Gildeskål

Valgstyret i Gildeskål har godkjent alle valglistene til partiene som stiller kandidater til kommunestyrevalget i 2019, melder Gildeskål kommune. Her er topp-kandidatene som stiller til valg i Gildeskål i 2019: Fremskrittspartiet: Thrond... Les mer »
surveys

Rekordmange på valg i kirken

I høst er det kirkevalg, og kandidater til bispedømmeråd/Kirkemøtet er nå klare. Nær 400 mennesker står på liste for å velges inn i kirkens øverste organ, 50 fler enn for fire år... Les mer »
mannskonferanse bodø

Bønnelista trenger flere kandidater til Kirkevalget

Den konservative lista «Bønnelista» til Kirkevalget 2019, har hverken selv eller ved hjelp av høyere makter klart å finne kandidater til deres liste-alternativ i Sør-Hålogaland bispedømme. Fristen går ut 30. april og... Les mer »
Foto: Peter Mydske/Stortinget

Jobber for at flere innvandrere skal stemme

Ved forrige lokalvalg benyttet bare 30 prosent av utenlandske statsborgere seg av stemmeretten sin. Blant innvandrere med norsk statsborgerskap var valgdeltakelsen 40 prosent. Bare fem prosent av lokalpolitikerne har innvandrerbakgrunn, ifølge tall... Les mer »
Foto: Andreas Haldorsen

KS og alle landets ordførere lanserer «Valgløftet 2019»

Alle landets ordførere går ut sammen med et felles budskap i forkant av årets valgkamp. I «Valgløftet 2019» sier de at politikere må behandle hverandre med respekt og vise gjensidig tillit i... Les mer »
huseierne

5 saker som blir viktige for norske boligeiere i 2019

– 2019 blir etter vår vurdering et godt år for norske boligeiere. Samtidig er det viktig at norske politikere nå er sitt ansvar bevisst og sørger for at den norske boligmodellen kan... Les mer »
nordland fylke

Her er Nordland FrPs kandidater til fylkestingsvalget

I 2021 er det fylkestingsvalge og mange partier og valgdistrikt er i ferd med å nominere sine kandidater for perioden. Fremskrittspartiet i Nordland har nå nominert sine kandidater. Det endelig listeforslaget fra... Les mer »
eu

LESERINNLEGG: Demokratene vil ha en folkeavstemning om EØS og Schengen i 2019

Demokratene mener det er viktig og riktig å sikre Norges frihet og selvstendighet på alle internasjonale nivå. Når EØS-avtalen og andre avtaler som ACER innebærer at makt overføres fra Stortinget til EUs... Les mer »
allan ellingsen

Allan Ellingsen (FrP): Vi må debattere utfordringene med innvandring

Bodøposten.no intervjuet for et par dager siden Allan Ellingsen som er leder i Bodø FrP og tidligere varaordfører i Bodø kommune. Intervjuet var for Bodøposten.no sin ukentlige podcast, og Allan kom med... Les mer »