kirkevalg

Kirkevalget 2019: Endelig valgoppgjør

De endelige resultatene fra kirkevalget 2019 er nå klare. Mens oppslutningen om menighetsrådsvalget gikk noe ned i forhold til 2011-valget, er det stabil valgdeltakelse i valg til bispedømmeråd og Kirkemøtet. Direktør Ingrid... Les mer »
bedriftsforbundet

LESERINNLEGG: Å fjerne en kjepp

Valget er lagt bak oss og nå skal svært mange erfarne og uerfarne lokalpolitikere ta plass i kommunestyrer over hele Nord-Norge. Av Jørn-Åge Stikholmen, regionsleder for SMB Norge i Nord-Norge. De neste... Les mer »
helsepartiet

Helsepartiet Bodø er stiftet

Denne uken ble Helsepartiet Bodø stiftet. Behovet for et parti som har helse som sin første hjertesak er stort også i vår kommune. Ved neste kommunevalg vil velgerne også kunne stemme Helsepartiet... Les mer »
kirkevalg

Kirkemøtet 2020-2023: Åpen Folkekirke beholder flertallet

Valgrådene i bispedømmerådene har nå offentligjort inn sine endelige valgresultater, og med det vet vi sammensetningen av Kirkemøtet 2020-2023. Åpen Folkekirke beholder flertallet med 39 av de leke medlemmene, Bønnelista blir representert i alle... Les mer »
ida pinnerød

Ida Pinnerød (Ap) fortsatt ordfører i Bodø

Det har vært frem og tilbake om hvem som skulle få makten i Bodø etter et jevnt valg. Nå er det klart at Ap, SP, SV, MDG og KrF har inngått samarbeidsavtale.... Les mer »
surveys

Valgrot i Evenes

Flere feil er funnet i forbindelse med kommunevalget i Evenes i Nordland. Etter omtellingen torsdag har valgstyret funnet seks nye stemmer, ifølge Nettavisen.no. Det er også avvik ved fylkestingsvalget, opplyser NRK. Onsdag ble... Les mer »
tv nyheter nrk

LESERINNLEGG: Valg, innblanding og propaganda

I flere år har mediene vært opptatt av påstander om fremmed innblanding i politiske valg. Særlig har teorien om russisk innblanding i det amerikanske presidentvalget fått en oppmerksomhet som i seg selv har... Les mer »
kirkevalg

Her er resultatet i kirkevalget 2019

Det foreløpige resultatet for årets kirkevalg er nå klart. Opptellingen så langt viser at Bønnelista får mandat i alle ni bispedømmer der de stilte liste. Åpen folkekirke beholder flertallet av leke medlemmer... Les mer »
jonas støre

Jonas Gahr Støre oddsfavoritt til å bli Norges neste statsminister

Jonas Gahr Støre (Ap) oddsfavoritt til å bli Norges neste statsminister og oddssetterne tror mer på Lan Marie Berg (MDG) enn Siv Jensen (FrP). Selv om kommune- og fylkestingsvalget viste en nedgang... Les mer »
bedrift lønn avtale

Valgthriller i Bodø

Tidlig på valgnatten så det ut som Høyre var Bodøs største parti, men etter alle stemmene er telt opp er det nå Arbeiderpartiet som knepent har flest stemmer. Arbeiderpartiet har 6 830... Les mer »