moske

Sverige har fått islamistisk parti – Stiller til valg i 2022

Det svenske demokratiet har fått en ny tilvekst, partiet Nyans ble onsdag godkjent av myndighetene i Sverige, opplyser Document. Leder for Nyans er Mikail Yüksel som ble kastet ut av partiet Centern... Les mer »
drikke glass

– Politikere vinner ikke valg på bedre vannforsyning. Det burde de kanskje gjøre.

Det siste året har stadig flere kommuner klødd seg i hodet over hvordan de skal møte økte krav til leveringssikkerhet, etterslepet i VA-infrastrukturen, samt en nødvendig modernisering av prosessanleggene. Torsdag skrev også... Les mer »
Foto: IDF

LESERINNLEGG: Valg i Palestina og Norge

Allerede i fjor annonserte PLO-leder Mahmoud Abbas at det ville bli holdt valg i de selvstyrte områdene innen seks måneder. Av dr. Michal Rachel Suissa, leder for Senter mot antisemittisme. Løftet om valg ble gjentatt under... Les mer »
kirkevalg

Kirkevalget 2019: Endelig valgoppgjør

De endelige resultatene fra kirkevalget 2019 er nå klare. Mens oppslutningen om menighetsrådsvalget gikk noe ned i forhold til 2011-valget, er det stabil valgdeltakelse i valg til bispedømmeråd og Kirkemøtet. Direktør Ingrid... Les mer »
bedriftsforbundet

LESERINNLEGG: Å fjerne en kjepp

Valget er lagt bak oss og nå skal svært mange erfarne og uerfarne lokalpolitikere ta plass i kommunestyrer over hele Nord-Norge. Av Jørn-Åge Stikholmen, regionsleder for SMB Norge i Nord-Norge. De neste... Les mer »
helsepartiet

Helsepartiet Bodø er stiftet

Denne uken ble Helsepartiet Bodø stiftet. Behovet for et parti som har helse som sin første hjertesak er stort også i vår kommune. Ved neste kommunevalg vil velgerne også kunne stemme Helsepartiet... Les mer »
kirkevalg

Kirkemøtet 2020-2023: Åpen Folkekirke beholder flertallet

Valgrådene i bispedømmerådene har nå offentligjort inn sine endelige valgresultater, og med det vet vi sammensetningen av Kirkemøtet 2020-2023. Åpen Folkekirke beholder flertallet med 39 av de leke medlemmene, Bønnelista blir representert i alle... Les mer »
ida pinnerød

Ida Pinnerød (Ap) fortsatt ordfører i Bodø

Det har vært frem og tilbake om hvem som skulle få makten i Bodø etter et jevnt valg. Nå er det klart at Ap, SP, SV, MDG og KrF har inngått samarbeidsavtale.... Les mer »
surveys

Valgrot i Evenes

Flere feil er funnet i forbindelse med kommunevalget i Evenes i Nordland. Etter omtellingen torsdag har valgstyret funnet seks nye stemmer, ifølge Nettavisen.no. Det er også avvik ved fylkestingsvalget, opplyser NRK. Onsdag ble... Les mer »
tv nyheter nrk

LESERINNLEGG: Valg, innblanding og propaganda

I flere år har mediene vært opptatt av påstander om fremmed innblanding i politiske valg. Særlig har teorien om russisk innblanding i det amerikanske presidentvalget fått en oppmerksomhet som i seg selv har... Les mer »