get

Verdens første klimapositive landslag

Sport- og underholdningsbransjen har en viktig rolle i å øke bevisstheten rundt klimasituasjonen, og nå tar det norske hockeylandslaget ledelsen internasjonalt. Initiativet er et samarbeid mellom hockeyforbundet, hovedsponsor Telia og klimakvoteselskapet CHOOOSE. ... Les mer »
kvinne islam

Revidert nasjonalbudsjett: – God nyhet i kampen mot barneekteskap

Plan International Norge støtter regjeringens styrking av innsatsen mot skadelige praksiser som barneekteskap, kjønnslemlestelse og kjønnsseleksjon. I revidert nasjonalbudsjett som ble lagt frem i dag, øker regjeringen bevilgningen til FNs innsats mot... Les mer »
drikke glass

LESERINNLEGG: Uten vann stopper verden

Er det to ting mennesket ikke kan klare seg uten er det luft og vann. 22. mars er verdens vanndag, og selv ikke i Norge er rent, friskt vann noe som kommer... Les mer »
drikkevann

Verdens vanndag: Slik reduserer du vannforbruket

22. mars er FNs internasjonale vanndag. Dagen ble etablert for å fremheve betydningen av at ferskvann håndteres på en bærekraftig måte. I Norge er tilgangen til ferskvann nesten uendelig. Men en rekordvarm... Les mer »
islam

LESERINNLEGG: Ingen asylsøkere har rett på asyl i Norge

I følge FNs flyktningekonvensjon er det asylinstituttet etablert for å beskytte individer som er utsatt: Opposisjonspolitikere, redaktører, journalister, forskere og folk som er brysomme og forfulgt av makthavere – det må også... Les mer »
fn new york

Lærere fra Bodø til FN i New York

Caroline M. Danzinger og Ellen-Marie Stein er lærere ved Bodin videregående skole. Nå reiser de på studiereise til FN i New York, sammen med 14 andre lærere fra hele landet. Det er... Les mer »
norsk landbruksamvirke

Ny rapport: Samvirker kan løse store samfunnsproblemer

– Samvirke er egentlig bare en måte å organisere et selskap på, men modellen har en rekke egenskaper som gjør den godt egnet til å svare på framtidens samfunnsbehov, sier rapportforfatter Hilde... Les mer »
bolig blokk leilighet

Trygge boliger er FNs bærekraftsmål – Nesten fraværende i Mulighetsmeldingen

Den norske eierlinja er vellykket og de aller fleste bor godt i egen bolig. Eierlinja har vært avgjørende for at fordelingen av formue i Norge er så jevn som den er –... Les mer »
Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Norsk meieriindustri støtter FNs bærekraftsmål

I 2016 undertegnet FAO (Food and Agricultural Organization) og IDF (International Dairy Federation) en historisk erklæring der globale aktører i meieribransjen lover å bidra til bærekraftig utvikling av meierisektoren. Dette er første... Les mer »
fn

FN-rapport: Fremtidens arbeidsliv krever et samfunn som sikrer læring livet ut

Verdenskommisjonen for fremtidens arbeidsliv lanserte i dag sin sluttrapport. Tidligere NHO-leder Kristin Skogen Lund har vært blant medlemmene i kommisjonen, som ble etablert av Den internasjonale arbeidsorganisasjonen (ILO) i anledning ILOs 100-årsjubileum... Les mer »