garn

Ny rapport: Havet kan være nøkkelen til fremtidig matsikkerhet

Med bedre havforvaltning kan det bli mulig å høste og produsere over seks ganger mer mat fra havet i verden enn vi gjør i dag, viser en ny rapport. Rapporten fra ekspertgruppen... Les mer »
Kazakhstan

Kasakhstan og Norge i samtaler om samarbeid

Kasakhstan og Norge vil fortsette med å utvikle samarbeidet mellom de to landene på bilateralt og multilateralt nivå. Dette ble diskutert under møtet mellom Kasakhstans utenriksminister Mukhtar Tleuberdi og statssekretær i Utenriksdepartementet... Les mer »
Foto: IDF

LESERINNLEGG: Regjeringen avklarer sin Midtøsten-politikk

Da statsministeren tidligere i år fikk mandat til å danne en flertallsregjering, var det endel som trodde at det ville innebære en oppmyking av den harde holdningen til den jødiske staten Israel som... Les mer »
israel

LESERINNLEGG: Hvorfor det fremdeles er viktig å snakke sant

Overskriften er lånt fra et foredrag som i høst ble holdt av vitenskapsteoretikeren Stephen Meyer. Hans anliggende er problemene innenfor biologisk vitenskap med å få anerkjent alle konsekvensene av de senere tiders oppdagelser innenfor DNA-forskning... Les mer »
fn new york

FNs bærekraftsmål på samisk

Nå kan ungdom også bli med på den globale dugnaden for å nå bærekraftsmålene – på nordsamisk. Fredag 25. oktober ble den nordsamiske oversettelsen av FNs bærekraftsmål lansert. FNs bærekraftsmål er den... Les mer »
nettspill

76.000 barn til aksjon for en bedre verden

Barn i hele Norge markerer FN-dagen ved å lære om globale utfordringer og samtidig gjøre en innsats for å forandre verden. Svært mange skoler og barnehager som deltar i FORUTs aksjoner har... Les mer »
bygg reis deg

Norske byer og lokalsamfunn skal bli smartere

For å takle de store og komplekse utfordringene Norge står overfor de kommende årene må kommuner ta i bruk smart teknologi og bli mer miljøvennlige. Et nasjonalt veikart for smarte og bærekraftige... Les mer »
Foto: IDF

LESERINNLEGG: Valg i Palestina og Norge

Allerede i fjor annonserte PLO-leder Mahmoud Abbas at det ville bli holdt valg i de selvstyrte områdene innen seks måneder. Av dr. Michal Rachel Suissa, leder for Senter mot antisemittisme. Løftet om valg ble gjentatt under... Les mer »
matbutikk

FN-toppmøte om mat og matsikkerhet planlegges i 2021

Under dagens markering av Verdens Matdag for 2019 i FAO (FNs organisasjon for ernæring og landbruk), meddelte FNs generalsekretær Antonio Guterres at FN planlegger å invitere til et toppmøte om mat og... Les mer »
UNICEF Norge

Penelope Lea – Norges svar på Greta Thunberg?

Norske Penelope Lea (15) er den første klima- og miljøaktivisten noen gang valgt som ambassadør i hele UNICEF-systemet. Hun er også den nest yngste. Lea har vært miljøaktivist siden hun var åtte... Les mer »