Stadig flere hackerangrep på Bodøposten.no: Nå over 5.000 angrep

data program web

Bodøposten.no har tidligere rapportert om rekordmange hackerangrep på nettavisen. I midten av april i år var det registrert over 2.300 hackerangrep, og forsøkene på hacking ser bare ut til å fortsette.


På bare noen få dager har Bodøposten.no blitt utsatt for flere hundre forsøk på nettbasert datakriminalitet av hackere, og til dag dato er det nå registrert utrolige 5.130 hackerangrep på Bodøposten.no.

– Vi tar alle forsøkene på hacking med stor ro, vi har gode sikkerhetssystemer. Men den store økningen i både lesere og forsøk på hacking har gjort at vi nylig har oppgradert server og sikkerhetsteknologi. Den nye teknologien har gjort Bodøposten.no raskere å laste i tillegg til at nettavisen er enda mer sikker mot datainnbrudd og sabotasje, sa redaktør Gunnar Andreassen om hackerangrepene i april.

På bare få uker har altså det samlede antall hackerforsøk doblet seg. Men redaktøren i nettavisen mener at dette er noe man må regne med.

– Det er noe vi må leve med, populære nettaviser og nettsider utsettes for forsøk på sabotasje hele tiden, jo mer populær Bodøposten.no blir – jo mer forsøk på hacking kan vi regne med, sier Gunnar Andreassen.

Les også

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.