Eiendomsskatten i Bodø – hva sa jeg?

skatt

I forkant av kommunevalget i Bodø i 2015, så jeg allerede med skrekk og gru på Arbeiderpartiets eiendomsskattplaner. Jeg fikk i denne anledning et leserinnlegg på trykk med følgende overskrift: «Om Bodø Arbeiderparti får bestemme, må byens huseiere ut med 50 millioner kroner mer i året!».


Dessverre virket nok ikke dette skremmende nok, da vi altså fikk rødgrønt styre med Ap og Rødt i spissen etter kommunevalget. Kanskje var det Arbeiderpartiets Thor Arne Angelsens tilsvar som gjorde susen. Han skrev skråsikkert blant annet at: «eiendomsskatt spesielt, fremstilles som noe negativt og noe som rammer de fattige hardt». Jeg mener at dette er realiteten!

Les også:  Markerte starten på nytt barnehage- og skoleår i Bodø på Stormen

Jeg tør nemlig å påstå at det rødgrønne styret i Bodø har ødelagt folks boligdrøm.

Folk som sliter med å finansiere kjøp av bolig, og som kanskje har lånt 80% av kjøpesummen, får i tillegg 10tusenvis av kroner i eiendomsskatt. Ap og Rødt i Bodø bidrar dermed til at folk får utfordringer med å finansiere sitt eget hjem.

Det er dette som er utfordringen med eiendomsskatten. Den rammer alle uansett, helt uavhengig av hva inntekten din er, og følgelig er det de som tjener minst som rammes hardest. 

Les også:  Snart klart for Parkenfestivalen 2019 - Her er artistene

Jeg håper folk ikke glemmer. Det er under 2 år til neste kommunevalg. I mellomtiden setter jeg min lit til at regjeringen, med FrP i spissen, endelig forbyr det usosiale fenomenet eiendomsskatt.

Tvi-tvi!


Anbefalt for deg

Om skribenten: Kassandra Petsas

Masterstudent ved Nord Universitetet og ansatt som adjunkt. Leder Fauske FrP, nestleder Nordland FrP og vararepresentant for Nordland FrP på Stortinget.