Volkswagen åpner nytt 3D-printsenter

volkswagen

Volkswagens åpner et nytt 3D-printsenter i Wolfsburg på hele 3100 m2 med binder jetting-teknologi. Det gir enklere og raskere printing av metalldeler. I første omgang skal det produseres verktøy og deler til prototyper, men allerede om 2–3 år kan 3D-printede deler få innpass i serieproduksjon.

– Dette 3D-printsenteret tar Volkswagens additive produksjonsaktiviteter til nye høyder, uttaler Dr. Andreas Tostmann, styremedlem med ansvar for produksjon hos Volkswagen.

Les også:  Utvider sommersesongen for fergesambandet Andenes – Gryllefjord

Fremtidens bilproduksjon
– Om 2-3 år vil tredimensjonal printing bli interessant for de første produksjonsdelene. I fremtiden vil vi kanskje kunne bruke 3D-printere direkte i produksjonslinjene for bilproduksjonen, legger Tostmann til.

Den nye generasjonen av 3D-printere er utviklet i samarbeid med amerikanske HP. Printerne er basert på binder jetting -prosessen, noe som supplerer den tidligere teknologien basert på selektiv lasersmelting (SLM). Binder jetting gjør fremstilling av metalldeler både enklere og raskere. Dette gjør teknologien aktuell for serieproduksjon.

Les også:  Fiskeriministeren på klippfisk-frieri i Portugal

Under åpningsseremonien understreket Oliver Pohl, sjef for additiv produksjon, at teamet hans har oppnådd bemerkelsesverdige resultater siden arbeidet med det nye senteret startet for bare ett år siden:

– Her har vi etablert et innovasjonssenter som vil bli av enorm strategisk viktighet for Volkswagen i framtiden.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.