MUSIKK: Jonas Alaska ute med albumet «Girl»

hes

Nesten nøyaktig ett år etter forrige plate, som ble omtalt som en karrieretopp, er Jonas Alaska tilbake med albumet «Girl» som skiller seg voldsomt ut, både i hans egen katalog og på den norske popscenen om dagen.

De som har fulgt litt med på Alaska, vet at han har vært inne i et par usedvanlig produktive og inspirerte musikalsk perioder de siste årene. Etter slippet av det kritikerroste albumet Roof Came Down, høsten 2020, satte Jonas Alaska seg ned med blanke ark og en intensjon om å skrive poplåter for andre artister.

Les også:  Over 200 000 har sett "Den første julen i Skomakergata"

Underveis i prosessen ble han imidlertid han så glad i låtene, at han bestemte seg for at de skulle utgjøre hans syvende studioalbum, som har fått tittelen «Girl».

– Etter utgivelsen av mitt forrige album følte jeg meg tom og uinspirert i lengre tid. Jeg var lei av mitt eget hode, og satte jeg meg hele tiden fast i hindre og regler jeg selv hadde satt opp, hver gang jeg forsøkte å skrive noe. Tanken på å skulle skrive flere låter virket meningsløst og uinteressant. En sånn type dupp etter et albumslipp er ikke uvanlig for meg, men denne gangen føltes det ekstra seigt, forteller Jonas.

Les også:  Ny bok: Petter Dass
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.