Viktig avklaring fra Regjeringen: Reistadløpet kan arrangeres

reistadløpet

På regjeringens pressekonferanse nylig kom nyheten om at tiltaksnivået innenfor toppidretten vil bli som før endringene 13. desember i fjor.

Selv med dagens koronaregime ville Reistadløpet 2022 blitt avviklet. Visma Ski Classic ville gått som planlagt lørdag 2. april 2022, og tilbudet til mosjonister og andre ville vi ha avviklet som QR-løp.

– Med de lettelser som ble varslet kan vi være enda mer klar på at Reistadløpet 2022 ikke vil bli avlyst, sier Jørn Erik Berntsen, styreleder og leder i organisasjonskomiteen for Reistadløpet.

Les også:  LESERINNLEGG: Regjeringa med "luftpenger" til landbruket

Innenfor idretten har man ventet i spenning på nødvendige avklaringer om tiltaksnivået innenfor toppidretten. Den sterke veksten i omikron-smitte har selvsagt også ledelsen i Reistadløpet merket seg.

– Smitteveksten er stor, og jeg har forståelse for at regjeringen har holdt igjen og først nå våger å løse opp, sier Berntsen.

Reistadløpet i Bardu kommune i Troms ble arrangert første gang i 1958 og er et av Norges mest tradisjonsrike turrenn. Rennet ble etablert til minne om oberst Ole Reistad, kjent for å ha ledet den norske skipatruljen inn til seier i de olympiske leker i St. Moritz i 1928.

Les også:  Johannes Høsflot Klæbo tilbake på landslaget

Reistadløpet går på 69° nord og er det nordligste og mest kuperte i Visma Ski Classics. Du velger om du vil gå 50 eller 34 kilometer, begge distansene gjennom et fantastisk arktisk fjellandskap fra Setermoen til Bardufoss.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.