VIDEO: Verdenspremiere for ny Volkswagen Touareg

tuareg vw

Volkswagens flaggskip Touareg har verdenspremiere på den internasjonale bilutstillingen i Beijing. Dette er tredje generasjon Touareg, en helt nyutviklet modell fullspekket med innovativ teknologi. Nye Touareg kommer til Norge til sommeren.

Den nye Touareg er neste milepæl i Volkswagens største modelloffensiv noensinne. Touareg er Volkswagens største modell og den får en uttrykksfull design, dynamiske kjøreegenskaper og blir full av innovative innovasjoner. Verdenspremieren skjer i Beijing, Kina, landet som er Volkswagens største enkeltmarked og det SUV-markedet med kraftigst vekst. Kina, Europa og Russland er de viktigste markedene for Touareg. Volkswagen har solgt rundt 1 million av de to første generasjonene av Touareg.

Det er Volkswagen design, ledet av Klaus Bischoff, som står bak den nye Touareg. – «Vi fikk muligheten til å implementere vår ideelle visjon av en stor, eksklusiv SUV fra Volkswagen, en svært moderne og elegant SUV som utstråler kvalitet og som klart viser at den er merkets flaggskip» sa Klaus Bischoff.

En rekke innovative førerassistensystemer sørger for maksimal sikkerhet og komfort. Touareg vil bli lansert med et av de største infotainmentsystemene i sin klasse, som får navnet «Innovision Cockpit». Infotainmensystemet sørger for at bilen alltid er tilkoblet.

Lansering i Norge
Ved lansering i Norge vil to modeller være tilgjengelige:

3,0TDI V6 231 hk
3,0TDI V6 286 hk

Startpris vil bli godt under 900.000 kroner. Prisliste og åpning av bestilling skjer til våren og de første bilene kommer til Norge til sommeren 2018.

Les også:  Her er reglene for droneflyging på 17. mai

Høydepunkter
Innovision Cockpit: digitale instrumenter og infotainmentskjerm danner sammen en stor digital skjerm -«Innovision cockpit»
Night Vision og IQ.Light – LED matrix headlights: Termisk kamera bidrar til å synliggjøre mennesker og dyr i mørket og redusere risikoen for ulykker.
Tilkoplet teknologi: komfort, assistanse- og kjøredynamiske systemer sørger for enda høyere nivå av sikkerhet og ytelser
Innovativ: vektreduksjon på 106 kg pga bruk av høyere andel av aluminium
Stort bagasjerom med volum på 810 liter
4-hjulsstyring og “active roll compensation”
Nye førerassistansesystemer som Night Vision og Front Cross Traffic Assist
Nye massasjeseter som tilvalg
Drivlinjen blir helt ny, med mulighet for luftfjæring og firehjulsstyring som sikrer en sikker og dynamisk kjøreopplevelse
Nye dimensjoner og redusert vekt

Nye Touareg produseres på MLB plattformen til Volkswagen og er litt videre, litt lavere og litt lenger enn forgjengeren. De nye dimensjonene er 4,878 mm lengde (+77mm), bredde 1,984 mm (+44mm) og høyde 1,702mm (-7mm). Disse dimensjonene har en positiv effekt både på ytre dimensjoner og innvendig plass. Bilen er over 100 kg lettere på grunn av ny miks av aluminium (48%) og stål (52%).

Les også:  Norges mest populære bryllupskirke ligger på Gran Canaria

Stort bagasjeromsvolum på 810 liter som er økt med 113 liter fra forrige generasjon.

Nye Touareg kan trekke tilhengere på opptil 3,5 tonn.

Premiere for «Innovision Cockpit»
Det er første gang Volkswagen bruker den fullt ut digitaliserte «Innovision Cockpit» i nye Touareg. De digitale instrumentene Digital Cockpit (12 tommer) og Discover Premium (15 tommer) former sammen en digital skjerm, hvor det knapt er behov for brytere. Systemet tilrettelegger for høy grad av personlige innstillinger og er svært enkelt å betjene med håndbevegelsesstyring. Skjermen på 15 tommer (1,920×1,020 piksler) har de fleste betjeninger via selve skjermen, inkludert styring av aircondition, setevarmer og eventuelt massasjeseter.

Mobiltelefoner kan lades via induktiv lading og App Connect gjør det enkelt å koble til smarttelefoner for brukervennlighet og sikkerhet. Touareg er som en smarttelefon som kan brukerinnstilles til å bli sjåførens egen Touareg.

Touareg tilbys også med Dynaudio lydsystem som ekstrautstyr, med 730 watts forsterker, som er spesiallaget for nye Touareg.

Nye assistanse, fører- og komfortsystem
Nye Touareg lanseres med det største utvalget av assistanse, fører- og komfortsystemer som noensinne er integrert i en Volkswagen. Night Vision teknologien kan fange opp mennesker og dyr i mørket via termisk kamera. Disse vises på skjermen i grønt eller rød lys avhengig av farenivået. Da varsles fører via head-up display og betjening, samt at bremsesystemene aktiveres.

Les også:  Ny veileder kan gi flere grønne tak

«Roadwork Lane Assist» bidrar til halvautomatisert kjøring i opptil 60 km/t, både ved å holde fil, samt akselerasjon og bremsing opp til 60 km/t. «Front Cross Traffic Assist» varsler om eventuell trafikk foran Touareg.

«I.Q. Light» – LED matrix frontlykter (interaktive, med kamera og hovedlyskontroll) lyser på eventuelle personer som er i faresonen foran bilen og varsler føreren og personen foran bilen. Informasjon kommer opp i head-up display som kommer opp rett på frontruten. Night Vision og I.Q. Light bidrar til mye tidligere oppmerksomhet og reaksjon på farlige situasjoner. Disse systemene er samkoplet og gjør kjøreturen sikrere, mer behagelig og mer intuitiv enn noensinne før. Nye Touareg er en av verdens sikreste og mest komfortable biler.

Ekstrautstyr
Helt nye seter med massasjefunksjon med 8 innstillinger tilbys som ekstrautstyr. Nye Touareg kan bestilles med det største panorama soltaket som hittil er levert fra Volkswagen. Innvendig LED-lys med 30 fargevalg kan også bestilles som ekstrautstyr.

En mengde ekstrautstyr tilbys som for eksempel;

Traffic Jam Assist
Innovision Cockpit med curved Active Info Display
Park Assist og Trailer Assist via app
Night Vision
Firehjulsstyring
Aktiv luftfjæring med hydraulisk krengningsstabilisator
Head up display i farger og høyoppløst

Se video her:

https://www.youtube.com/watch?v=j_bGpuBifqQ

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.