Klimahysteriet: Kirken støtter klimastreikende ungdom

greta thunberg

Den norske kirke støtter et internasjonalt opprop for klimastreikende ungdom. – Klimakamp er å ta vare på skaperverket, sier Kirkerådets leder Kristin Gunleiksrud Raaum.

– Hundre tusenvis av ungdom bruker fredagene til å streike for klima. De krever handling fra samfunnets ledere. Dette engasjementet støtter vi, sier Kirkerådets leder Kristin Gunleiksrud Raaum.

Den norske kirke er en del av det europeiske kristne miljønettverket ECEN. Det er dette nettverket av kirkesamfunn som nå gir sin støtte til Europas klimastreikende ungdom gjennom en uttalelse kirken har signert.

Les også:  Gratis klima- og energirådgivning til innbyggere i Nordland

Kirkemøtet i 2019 vedtok en uttalelse som oppfordret regjeringen, Stortinget og lokale folkevalgte om å ta ansvar og handle for klimaet.

– I likhet med klimastreikerne, ber vi om at alle i ledende posisjoner også skal handle før det er for sent, sier Raaum. Hun mener det er positivt at regjeringen har meldt inn mål om 50 % kutt i klimagassutslipp innen 2030, som del av arbeidet med Paris-avtalen.

Les også:  Dødsfall i trafikken: Færre drepte i november

Engasjement for klima- og miljø har over 50 år lang tradisjon i Den norske kirke.

– Skal vi ta vare på skaperverket må vi ta vare på miljøet og klimaet på jorden Gud har skapt. Derfor har kirken en naturlig plass i diskusjonen om klima, mener Raaum.

Raaum forteller at kirken omsetter ord til handling, og satser på konkrete tiltak knyttet til virksomhetens største utslippskilder.

Les også:  Vil koste 14,2 milliarder å sikre Norges mest rasfarlige veier

– Vi har innført en ny reisepolicy som skal kutte klimagassutslippene fra reising med 8 % i året, totalt 50 % innen 2030, sier hun.

– I tillegg har vi prosjektet «Grønn kirke – miljøledelse i praksis». Det hjelper menighetene å ta grønne valg i innkjøp og forbruk, avslutter hun.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.