x

En forsvarstabbe ga Molde 1-0 mot Bodø/Glimt i cupfinalen i NM i fotball 2023. Men dommertabben som snøt Glimt for straffe er snakkisen.

Første omgang var preget av nervøsitet hos begge lagene, flere feilpasninger og mange farlige situasjoner – men ingen mål. Amahl Pellegrino var alene med keeperen i begynnelsen av omgangen og hadde en gigantisk mulighet, men lobbet ballen rett over mål.

Istedet ble kampen mer og mer preget av at dommeren ikke dømte frispark når det skulle være det, og cupfinalen ble mer og mer av det voldelige slaget. Glimt-spillere ble dyttet og sparket ned en etter en, men dommeren reagerte knapt. Men dommeren blåste heldigvis for pause.

Vinterværet la ikke en særlig demper på stemingen på tribunen og det harde spillet fortsatte etter pausen.

Det tøffe spillet til Molde-spillerne og dommerens mangel på reaksjoner fortsatte utover andre omgang. Og som ikke det var nok: en forsvarstabbe mellom Brede Moe og Faye Lund ga Molde muligheten de trengte: Fredrik Gulbrandsen (31) fikk satt inn 1-0 til Molde etter 90 minutter.

Det ble lagt til 10 minutter og Glimt trykket på for utligning og ekstraomganger, Molde forsvarte seg så bra de kunne og rett før kampslutt fikk Glimt-spiss Oscar Kapskarsmo ballen i god posisjon innenfor 16-meteren – eller det fikk han ikke. En Molde-spiller rev han rett ned. Og dommeren reagerte ikke denne gangen heller.

Istedenfor blåste dommeren av for full tid. Cupfinalen endte 1-0 til Molde.

Glimt-trener Kjetil Knutsen var ikke imponert over dømmingen når Glimt ble snytt for straffe:

– Jeg føler det blir frispark alle andre steder på banen. Jeg synes det er straffe, ja, sier Kapskarmo til VG.

Situasjonen mellom Glimt-spissen og Molde-forsvareren kan du se her:

VAR grep heller ikke inn i situasjonen.

– Vi har VAR for pynt. Hele sesongen har vært et stort rør. Man trenger ikke så stor fotballforståelse for å forstå det (at det er straffespark), men sånn er det, sier Glimt-stjernen Amahl Pellegrino til VG.