VIDEO: Archie Marvellous & Mark Jones – England’s In My Heart

england fotball vm

En guttegjeng fra Kolbotn som har spilt fotball sammen i mange år lagde egen fotballåt i 2016. En oversettelse til engelsk og litt kommunikasjon mot profilerte britiske artister har tatt prosjektet lenger enn noen kunne trodd på forhånd.

I dag lanseres sangen på det legendariske plateselskapet Wall of Sound, til støtte for England i mesterskapet som starter i Russland om få dager.

Det begynte som en spøk blant gutta i alderen 35-50 år, som har spilt fotball sammen på torsdager siden 1993. Da forslaget kom opp om å lage et eget ‘anthem’ til 20-års jubileet i 2013, var det få som tok det seriøst. Det ene ledet dog til det andre, og ikke bare ble en låt skrevet og innspilt, de produserte også musikkvideo med et kjent norsk produksjonsselskap.

Les også:  Bodø: Program for 17. mai 2024

Der skulle det egentlig ha stoppet, men så kom ideen om at sangen med fordel kunne oversettes, og også gi et større fotballpublikum en musikalsk opptur. De driftige gutta kontaktet dyktige engelske musikere og vokalister, og etter mange timer i studio er låten nå klar. Det har blitt inngått avtale med det velrenommerte London-plateselskapet Wall of Sound, som har utgitt artister som Røyksopp, Grace Jones og Human League, for å nevne noen.

Les også:  De gir oss 17. mai-festen på NRK

Ambisjonen er å gi fotballens hjemland en arvtaker til den klassiske, men 20 år gamle, «Football’s Coming Home», og det jobbes nå aktivt med lansering i London for å få sangen ut til det britiske publikummet før VM som går av stabelen 14. juni – 15. juli.

Og hvem vet – om England kommer langt i dette VM, er det mulig at guttegjengen fra Kolbotn får suksess med denne glade fotballåten.

Les også:  Lanserer egen Eurosong Radio

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.