Viaplay feirer ny seerrekord og bekrefter to nye sesonger av «Pørni»

viaplay

Henriette Steenstrups kritikerroste dramaserie Pørni er den mest sette norske serien på Viaplay i løpet av én uke. Nå bekrefter strømmetjenesten at det kommer to nye sesonger med familien Middlethon, og innspillingen er allerede i gang i Oslo.

Forrige uke kunne Viaplay feire at dramaserien Pørni lokket til seg flere seere enn noen annen norsk serie på strømmetjenesten i løpet av premieredøgnet. Nå har også serien blitt mest sette norske Viaplay-produksjonen i løpet av de første syv dagene siden premiere noensinne. 

NENT Group kan nå bekrefte at det kommer to nye sesonger av serien, og opptakene for sesong to er allerede i gang i Oslo. 

– Det er utrolig gøy at Pørni og de andre i dette universet har blitt så godt tatt imot av seerne, og vi har masse planer for de neste sesongene, forteller Henriette Steenstrup.

Les også:  Ny lydbok: Bruker KI for stemmen til Kunt Hamsun i "Sult"

Etter fantastiske kritikker og lovord fra alle kanter kjenner serieskaperen på et visst forventningspress til fortsettelsen.

– Jeg viste serien først til noen jeg har veldig respekt for; mannen min, ungene, Nadina Bouhlou og hennes samboer Harald Eia. Da de likte det de så, senket jeg skuldrene litt. Men så kom alle de gode anmeldelsene og hyggelige ord fra seere og da melder selvfølgelig angsten seg for at man ikke skal klare å følge det opp. Men det er selvfølgelig også veldig spennende, sier Steenstrup.

I sesong to av Pørni følger vi familien Middelthon videre i deres strev og kav. For Pørni handler det alltid om å gjøre det beste for fellesskapet og alle andre, for barna handler det om å bli selvstendige individer uten å bli hensynsløse. Oppi alle gode intensjoner om å holde gjengen samlet dukker det opp hindringer og individuelle behov. Og det er Pørnis jobb som voksen å være nettopp det – voksen. Selv om det av og til koster mer enn det smaker.

Les også:  Tre nye år med Champions League på TV 2

I tillegg vil alle de kjente fjesene fra første sesong vil returnere, deriblant Nils Ole Oftebro, Henrik Mestad, Ulrikke Døvigen, Agnes Kittelsen, Jan Gunnar Røise, Gunnar Eiriksson, Deniz Kaya, Vivild Marie Falk Berg, Ebba Jacobsen Öberg og Jon Ranes.

Innholdssjef i NENT Group, Filippa Wallestam, forteller at de er overveldet av mottakelsen Pørni har fått, og at det var et enkelt valg å gi Henriette Steenstrup og produksjonsselskapet Monster ny tillitt.

– Jeg er så imponert over kvaliteten og kreativiteten som kommer fra Norge for tiden. Familieliv kan iblant føles som en uendelig rekke av kompromisser, som kanskje er grunnen til at Pørni ble så godt tatt imot av seerne. Det er en skildring av en kvinnes balansekunst som i seg selv er så godt balansert som drama: Pørni er morsomt og tragisk, noen ganger litt keitete, men mest av alt utrolig sjarmerende. Vi satser på talenter og gjorde Viaplay til hjemmet for Henriette Steenstrups første egne serie, så det er utrolig gledelig å gi serien to nye sesonger, forteller Wallestam. 

Les også:  Tre nye år med Champions League på TV 2

Sesong to av Pørni spilles inn i Oslo fram til slutten av juni og har forventet premiere i 2022 på Nordic Entertainment Groups strømmetjeneste Viaplay. Serien blir produsert av Ida Håndlykken Kvernstrøm og Bård Fjulsrud for Monster, mens Charlotte Blom gjentar rollen som regissør.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.