Kulturminnefondet gir pengestøtte til Litløy fyr i Bø i Vesterålen

Kulturminnefondet

Kulturminnefondet har nå vedtatt at Litløy fyr i Bø i Vesterålen får 650.000 kroner til å sette i stand fyrtårnet. Fyrtårnet på Litløy fyr er en 110 år gammel bygning som det siste tiåret har vært uten drift. Når fyret nå settes i stand skal det brukes til utleie for overnatting, opplyser Ranaposten.

– Det er positivt at prosjektet vil bidra til ny bruk av fyret, og at det bygger opp under den helhetlige næringsutviklingen knyttet til anlegget, forteller Tine Sundtoft, styreleder i Kulturminnefondet.

Les også:  Svein Valle er ny biskop i Sør-Hålogaland bispedømme

Eier planlegger å sette fyrtårnet i stand til en unik utleieenhet som vil være del av den øvrige aktiviteten på Litløy fyr, bestående av 4-8 utleierom i fyrvokterboligen, restaurant og seminarfasiliteter.

– Det er gledelig å se alle de flotte prosjektene som realiseres med tilskudd fra Kulturminnefondet. Tilskuddene skaper engasjement, bidrar til bærekraft ved å hindre forfall og rivning av bygninger, og de sørger for et mangfold av bevarte, kulturhistoriske uttrykk over hele landet. Litløy fyr er et godt eksempel på den bevaringsinnsatsen som Kulturminnefondet er med på å skape, sier klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V).

Les også:  Borgelig flertall i Fylkestinget i Nordland - Nytt parti valgt inn

Les hele saken her.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.