– Ikke råd til å miste idretten

Av-og-til

Ifølge Norges Fotballforbund (NFF) har så mange som 20 000 barn og unge falt fra fotballen etter korona. Det er alvorlig. — For mange sårbare barn og unge er idretten livsviktig, sier Randi Hagen Eriksrud, generalsekretær i Av-og-til.

Flere medier skriver idag om NFFs undersøkelser som viser at 20 000 barn og unge har blitt borte fra fotballen etter korona. Det tilsvarer 1600 lag. Generalsekretær i Av-og-til, Randi Hagen Eriksrud, mener situasjonen er alvorlig. 

– Mange barn og unge i Norge har det ikke bra på hjemmebane. For er mange av disse sårbare barna er idretten livsviktig. Når 20 000 har forsvunnet fra fotballen, er det mange sårbare barn som har mistet laget sitt. Det er svært alvorlig, sier Eriksrud. 

Les også:  Mange unge har ikke reiseforsikring


Et fristed for sårbare barn 
Sammen med Norges Idrettsforbund og ti andre særforbund jobber Av-og-til for å sikre en sterk idrett for sårbare barn. For noen er nemlig idretten ikke bare mestring og samhold, men en livsviktig arena. 

– Vi vet for eksempel av 90 000 barn og unge kommer fra hjem hvor minst én av foreldrene sliter med alkohol. Idretten gir sårbare barn et sted å glemme problemene, et sted hvor de kan få være barn — og hvor de treffer trygge voksne. I siste instans er det også et sted de kan bli plukket opp om problemene er for store. Disse barna har ikke råd til å miste idretten, sier Eriksrud. 

Les også:  Bodø/Glimt første partnerklubb til EA SPORTS FC

– Må demme opp for frafallet
Skal vi tro NFF er det fremdeles knyttet stor usikkerhet til hvor stort frafallet vil bli, og forbundet frykter for ytterligere langtidskonsekvenser. Eriksrud i Av-og-til er klar på at alle gode krefter nå må jobbe sammen for å forhindre at frafallet fortsetter. 

– Nå må vi demme opp for frafallet, og sikre at ikke flere faller fra. Vi må gjøre alt vi kan for å forhindre at flere sårbare barn mister sitt viktigste fristed. Mer enn noen gang trenger vi en idrett som inkluderer bredt, er tilgjengelig for alle barn uavhengig av økonomi, og som klarer å bygge seg opp igjen etter en krevende koronavår, sier hun.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.