ANNONSE: Velkommen til børsåret 2021

Nokså åpenbart var aksjeåret 2020 mildt sagt annerledes. Markedet klarte seg overaskende bra hvis man tar omstendighetene i betraktning. Oslo Børst steg med +4.5%, noe som er betraktelig lavere en seiersåret 2019, men som absolutt en klapp på skulderen. Hva vi kan forvente oss av 2021 er derimot vanskelig å si. Det vil så klart være noen nedturer; korona-mutasjoner, lave renter, politisk uro og lignende stikkord som de siste månedene har preget nyhetsbildet.

Ja, det er mye negativt som preger nyhetsbildet for tiden, og det har også en innvirkning på aksjemarkedet. Her skal du likevel få litt inspirasjon til hva som ser ut til å bli årets aksjefavoritter Aksjeskolen. NB: dette er inspirasjon, ikke investeringsanbefalinger.

Forventede aksjefavoritter

Det er klart det er vanskelig å si akkurat hva som kommer til å skje i 2021, men likevel kan man se tilbake på 2020 og se på inngangen av 2020. Her er noen av favorittene:

  • Aker er en av manges favoritt i år, grunnet en spennende kombinasjon av syklisk energi og ESG-eksponering.
  • Norsk Hydro er også oppe og lukter på toppen av favorittlistene, som flere år tidligere. En syklisk profil med opp-side til konsensus inntjeningsforventingene og en attraktiv prising, i følge Paul Harper, aksjestrateg hos DNB Markets.
  • Nordic Semiconductor er også på topp tre hos mange, grunnet en strukturell vekst og en sterk og solid ordreinngang og balanse.
  • Kahoot må absolutt opp på denne lista. Kahoot har aldri blitt nevnt så ofte som i året 2020 og inngang 2021. De har en sterk og stor produktportefølje og en spennende posisjon innenfor utdanning.
  • Europris har sneket seg opp i toppen blant forventede favoritter som en av «korona-vinnerne». Grunnet stengt grensehandel har mange benyttet seg av Europris som et alternativ, noe som kan vedvare utover i 2021. I tillegg kan den faste og lojale kundebasen ha vokst.
Les også:  ANNONSE: Hvordan bruke Internett-SMS-sending for effektive markedsføringskampanjer

Dersom du ønsker mer inspirasjon til børsfavorittene 2021 kan du lese mer her

Finn din plattform

For å være med å handle med årets børsfavoritter er det viktig at du finner deg riktig plattform å handle på. Dette skal du tenker over når du velger deg en handelsplattform:

  • Utvalg: Sjekk at det er mulighet for å handle norske aksjer gjennom plattformen. Se også etter andre type investeringsmuligheter du er interessert i.
  • Brukervennlighet: Er den intuitiv? Har de egen app? Kan du velge norsk språk? Det er viktig at du har en plattform som er lett å bruke og som alltid er tilgjengelig når du trenger det.
  • Gebyrer: Unngå høye gebyrer som spiser deler av avkastningen din.
  • Sosialt nettverk: Er det en mulighet å kopiere eller lære av andre tradere? Det er også fin å tilgang til en mulighet for å diskutere kjøp og salg med andre.
  • Analytisk verktøy: Pass på at det er lett å finne statistikker, grafer og kurser.
Les også:  ANNONSE: Hvordan bruke Internett-SMS-sending for effektive markedsføringskampanjer

Lykke til med investeringen. Husk at dette var ment som inspirasjon og motivasjon, ikke en anbefaling.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.