USA-valg ga rekorduke for TV 2 Nyhetskanalen

tv2

TV 2-historiens mest omfattende USA-valgdekning resulterte i tidenes beste uke for TV 2 Nyhetskanalen, som dermed var landets tredje største kanal sist uke.

Dekningen av USA-valget har gitt et solid løft for TV 2 Nyhetskanalen. USA-valget har vært en av TV 2s store satsninger denne høsten, og har vært den mest omfattende dekningen av et utenlandsk valg i mediehusets historie. Det har gitt resultater.

– Dette har vært et av de viktigste presidentvalgene i vår tid, noe som har lagt føringer for hvordan vi forberedte sendingene fra USA og fra valgredaksjonen i Media City i Bergen. Målet har vært å levere en bred dekning med personlige historier, solide analyser og kunnskapsrike eksperter. Tallene tyder på at seerne har latt seg engasjere, sier sjefredaktør Olav. T. Sandnes

Les også:  LESERINNLEGG: Aldri før har så mange spist så mye kake for så lite

For med en andel på 7,5 prosent blant alle TV-seerne ble forrige uke den beste i TV 2 Nyhetskanalen sin historie. Også i den kommersielle målgruppen 20-49 år ble det rekord, med en andel på hele 10 prosent. Nyhetskanalen hadde forrige uke en daglig dekning på 842.000 seere, mens den daglige seertiden var på 59 minutter. Også dette er rekord.

Også på TV 2 Sumo økte nyhetsseingen kraftig sist uke, med en dobling av seingen på nyheter og aktualitet mot uken før.

Samtidig mener Sandnes at valget har vært for viktig til å bare fokusere på egne seertall. Den omfattende dekningen har også vært riktig i lys av medienes samfunnsoppdrag.

Les også:  Tre nye år med Champions League på TV 2

– For TV 2 som allmennkringkaster har det vært spennende, men også til tider skremmende å rapportere fra USA de siste årene. Vi har sett en økt polarisering, angrep på den frie presse og ytringsfrihet og nå siste uke også angrep på tilliten til grunnleggende demokratiske prosesser. Alt dette i det som er et av verdens mektigste land, men også Norges nære allierte. Oppslutningen om presidentvalget var stort ganske enkelt fordi det er mange, også her i Norge som opplevde at mye stod på spill, sier Sandnes.

TV 2 Nyhetskanalen har styrket sin posisjon hvert år siden oppstarten for 13 år siden. Det ligger an til at Nyhetskanalen får sitt beste år noensinne.

Les også:  14 omkom i trafikken i mars

– Denne økningen er ikke noe vi tar for gitt. Vi konkurrerer selvfølgelig med et sterkt NRK, som fortsatt nyter godt av at folk trekker mot statskanalen når det er snakk om store begivenheter. Til tross for dette ser vi at stadig flere velger vår journalistikk. Først gjennom starten av pandemien, så gjennom sommeren, og nå i USA-valget. Dette er resultatet av en formidabel innsats fra et kunnskapsrikt lag som virkelig brenner for det samfunnsoppdraget TV 2 har, sier Sandnes

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.