Kassandra Petsa – Bodøs egen politiker-babe

kassandra

Kassandra Petsa, eller Kassandra Eleni Bredrup Petsa som hun egentlig heter, er en travel dame. Hun er opptatt med politikk, jobber som lærer og mye annet.

Kassandra er en profilert politiker og er ofte i media. Bodøposten.no har fått et intervju med politikeren, modellen og skribenten (ja for hun skriver faktisk for Bodøposten.no også).

Hva fikk deg til å begynne med politikk?

– Jeg meldte meg inn som 16-åring og ønsket egentlig bare å støtte partiet økonomisk og eventuelt se litt på foredrag og være sosial av og til. Etter jeg var på et sosialt arrangement med Nordland FpU, fikk jeg varaplass i styret der, mest fordi de manglet litt folk tror jeg. Men så ble jeg etter hvert utfordret til å skrive leserinnlegg og jeg fikk meg flere venner i politikken, og så ballet det bare på seg mer og mer.

Hvorfor valgte du FrP?

– Jeg valgte tidlig FrP som mitt parti. Først og fremst på grunn av innvandringspolitikken deres. Ellers så var jeg ganske interessert i ideologien deres. Ikke minst så jeg at dette var et parti som ikke vinglet på noe som helst måte og at partiet sa ting rett ut. Dette likte jeg godt.

Les også:  Valentines day: Nå kan du få hjerte-pizza hos Olivia i Bodø

Du bor i Fauske, hvorfor det?

– Det ble slik siden jeg fikk meg kjæreste som bodde i Sulis og hadde jobb der. Da måtte jeg forlate Bodø etter mange år der. Det var litt trist å flytte derfra siden jeg var godt etablert med tanke på både politikk og mer, men nå har jeg funnet meg godt til rette på Fauske og trives.

Liker du jobben som lærer?

– Ja! Det er virkelig noe jeg kan anbefale til andre. For tiden underviser jeg voksne innvandrere, og jeg vil gjerne fortsette med dette en stund til. Senere kunne jeg tenkt meg å prøve å jobbe på VGS.

Les også:  Resirkulert mote fra Bodø kan bli ny trend

Du er leder i Fauske FrP, hvordan er lokalpolitikken i nabobyen til Bodø?

– Oi, dette kunne man sagt mye om. Enkelt sagt vil jeg si at lokalpolitikken her er ganske lik den i Bodø – det trengs et blått skifte! Eiendomsskatten må bort, sykehjemmene må bedres og skolen må prioriteres ytterligere.

Du er vara til Stortinget, når tror du at du kan bli folkerepresentant på tinget?

– Hehe det var et vanskelig spørsmål! For bare måneder siden var jeg helt sjokkert og overrasket over at JEG var ønsket som vara på stortinget – så tanken om fast plass på tinget har jeg ikke fått tenkt så mye over enda. Vi får se, jeg er enda veldig ung!

Du er også en ganske pen dame som gjør moteoppvisninger og fotomodell-oppdrag. Virker det forstyrrende på politikken?

– Neida, det tror jeg ikke. Jeg synes det er viktig at det er lov til å være opptatt av utseendet om man ønsker det, og at man samtidig kan være smart og oppegående. Noen tror dessverre at det er en enten-eller-sak!

Les også:  Ønsker fortgang i konsesjonssak i Bodø

Blir du plaget av innpåslitne gutter på grunn av utseendet ditt?

– Nei, jeg vil ikke si at jeg blir plaget. Jeg er tydelig på hva jeg godtar og ikke, og jeg opplever respekt fra motsatt kjønn.

Du er ganske ung, hvilke planer har du for årene fremover når det gjelder jobb og politikk?

– Først og fremst skal jeg gjennomføre mastergraden min nå til våren, det blir veldig godt å bli ferdig som student! Til høsten vil jeg jobbe videre som lærer (eller, lektor!), og i større stillingsprosent enn jeg har gjort til nå grunnet studiene. Så er det jo jammen meg valgkamp! Jeg skal absolutt stille både til kommune- og fylkestingsvalget i 2019. Vi får se hvordan det går, så tar vi det derfra!

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.