Trygt Hyttekjøp er et seriøsitetsstempel

nordlys

I media har det i det siste vært beskrevet historier om hytteleverandørene som ikke levere som avtalt, driver useriøst og ulovlig. Hytteprodusentene, som er et underutvalg i Boligprodusentenes Forening, har utarbeidet merkeordningen Trygt Hyttekjøp.

Trygt Hyttekjøp er en bransjestandard som skal gjøre det enklere for kjøperne å finne fram i hyttemarkedet. Det er veldig mange aktører i hyttemarkedet og ikke alltid lett for de som skal bygge en ny hytte å orientere seg. Trygt Hyttekjøp skal vise hytteprodusentene som bygger etter norsk regelverk, har seriøse ansettelsesforhold og god faglig utførelse.

Les også:  Nettsvindel øker: Nå får du advokathjelp online

Hytteprodusentene som er godkjent i merkeordningen forplikter seg til å følge kvalitetsnormen.

– En tydelig bransjestandard for hyttebygging fremhever at kvalitet og seriøsitet henger sammen. Seriøsitet på arbeidsplassen og kvalitet i arbeidet henger tett sammen. Ryddige forhold, med skikkelige lønns- og arbeidsvilkår på arbeidsplassene bidrar til kvalitet i byggingen. Kvalitetskravene gjør det nødvendig ha ordentlige ansettelsesforhold og benytte faglært arbeidskraft, sier adm. direktør Per Jæger i Boligprodusentenes Forening.

Jæger peker særlig på innleie og HMS som viktige deler av Trygt Hyttekjøp . Som byggherre kan hyttekjøper bli holdt ansvarlig for det som skjer på byggeplassen. Trygt Hyttekjøp er derfor en trygghet for kjøperen.

Les også:  Nettsvindel øker: Nå får du advokathjelp online

– Trygt Hyttekjøp sikrer at arbeidere, også innleide, jobber på lovlige vilkår. Dette gjelder både lønn og HMS. Med stadig skjerpede krav fra myndighetene er dette et sentralt område i merkeordningen Trygt Hyttekjøp, sier Jæger.

Alle hytteprodusentene som er med i Trygt Hyttekjøp må levere egenerklæring til Boligprodusentene, og har en plikt til å gjennomføre årlig revisjon mot kvalitetskravene.

– Formålet med Trygt Hyttekjøp er å skape en bransjestandard som er åpen for alle som driver seriøst, og som vil være med å drive en positiv utvikling i hyttemarkedet. Hytter og fritidsboliger blir stadig viktigere for den norske byggenæringen, og derfor er det også viktig at vi sammen tar ansvar for å fremme kvalitet og seriøsitet, sier Jæger.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.