Tryg forsikring: – 300.000 studenter kan droppe egen innboforsikring

kalkulator

I disse dager er flere titusen unge i ferd med å flytte hjemmefra for å ta videreutdanning, de fleste på Universiteter og Høgskoler. Mange studenter flytter på kollektiv, hybel eller leilighet for første gang, men ikke alle vet at de ikke trenger å skaffe seg egen innboforsikring.

– Vi får daglig henvendelser nå fra studenter som er i tvil om spesielt innboforsikringen. Men reglene er enkle, studenter er dekket på foreldrenes innboforsikring hvis de ikke har meldt flytting i Folkeregisteret. De bor altså på midlertidig adresse. Det finnes gråsoner, men de aller fleste studenter kan benytte seg av mamma eller pappas innboforsikring når de flytter hjemmefra, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Gjelder også ved kjøp av bolig
Det er nær 300.000 studenter på Universiteter og Høgskoler i Norge, og i høst tar landets utdanningsinstitusjoner opp vel 40.000 nye. De aller fleste som flytter hjemmefra for å studere velger å leie, men en økende andel kjøper bosted når de blir student.

Les også:  Nye tall: Nord-studentene mer fornøyde

– Til og med hvis du kjøper en leilighet eller hybel vil de medbragte eiendelene dine vanligvis dekkes av dine foreldres innboforsikring, så lenge det oppfattes som en midlertidig adresse. Det er når man etablerer seg fast og permanent utenfor husstanden man vokste opp i, gjerne ved å melde adresseforandring, få fast inntekt og kjøpe bolig, at man trenger egen innboforsikring, sier han.

Bokollektiv er dekket
I de store byene er det et presset leiemarked i sentrum og nær studiestedene. Studenter som flytter hjemmefra for første gang møter høye leiepriser. Mange velger derfor å gå sammen og leie en større leilighet for å bo i kollektiv. Men heller ikke disse trenger uroe seg for innboforsikringen.

Les også:  Advarer: Mildværet gir risiko for vannskader

– I et studentkollektiv kan beboerne ha svært forskjellige forsikringer. Men også her gjelder hovedregelen, som student er det når du endrer din folkeregistrerte adresse du må tegne egen innboforsikring. Så selv om du bor i kollektiv er eiendelene dine forsikret gjennom dine foreldres innboforsikring. Men vær oppmerksom på at når det gjelder tyveri bør du oppbevare verdisakene dine på eget rom for å være dekket, sier Brandeggen.

Kan stå på bar bakke
Tall fra SSB viser at 35,8 prosent av 19 til 24-åringer var i høyere utdanning i fjor. Studenter har gjerne enkle behov, og trenger ofte kun innbo, reise- og ulykkesforsikring.

Les også:  Sortland og Vefsn: Nytt fagskoletilbud i landbruket

– Vi har dessverre sett en del eksempler på studenter som står på bar bakke fordi de ikke hadde forsikring, spesielt ved brann- og tyveri. Det er jo når ulykken er ute at man virkelig forstår verdien av å ha forsikring. For studenter er den gjerne et sikkerhetsnett mot å slippe å komme i økonomisk uføre før voksenlivet tar til. Vi ser at blant de unge er vår depositumgaranti og forsikringspakken blant de mest populære produktene, sier han.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.