Tre kommuner i Nordland styrker og utvikler barneverntjenesten sin

leker barn

I perioden 2018-2024 gjennomfører Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) et kvalitets- og kompetanseløft i de kommunale barnevernstjenestene. Tiltakene i kompetansestrategien skal bidra til at barn, unge og familier møter ansatte med høy faglig kompetanse og tjenester av god kvalitet.

Veiledningsteamet skal støtte kommuneledelsen og barnevernleder i å drive utviklingsarbeid slik at barneverntjenesten kan forbedre sin praksis og oppnå bedre resultater. Nå er 13 kommuner klare til å motta veiledning fra Bufdirs veiledningsteam, tre av kommunene er i Nordland.

Dette er en del av regjeringens bevilgning på 80 millioner til kompetanseheving i barnevernet i 2018.

Les også:  Dronebase på Andøya: – Et kjempeløft for forsvaret

– Vi ser frem til at veiledningsteamene starter sitt arbeid, og har store forventninger til tiltaket. Vårt mål er å bistå kommunene med kvalitetsutvikling på barnevernfeltet, slik at de står enda bedre rustet til å utføre arbeidet ovenfor barna, ungdommene og deres familier, sier Kjetil Andreas Ostling, assisterende direktør i Bufdir.

Hemnes, Meløy, Vestvågøy i Nordland takket ja
De 13 kommunene som har takket ja til veiledning er Alta, Kautokeino, Karasjok, Porsanger, Evenes, Hemnes, Meløy, Vestvågøy, Førde (Førde/Gaular barneverntjeneste), Kongsvinger, Åsnes (Solør barneverntjeneste), Hurdal og Ullensaker. Kommunene som har fått tilbud om og takket ja til veiledningsteamet er rekruttert i samarbeid med fylkesmannsembetene.

Les også:  LESERINNLEGG: Aldri før har så mange spist så mye kake for så lite

Dette er kommuner som ønsker bistand til å drive utviklingsarbeid i barneverntjenesten, og hvor det allerede er identifisert utfordringer i tjenesten. Veiledningen vil foregå over en periode på 2 år.

– For vår kommune vil det være et løft å få inn et veiledningsteam. Vi gleder oss til et samarbeid til de beste for innbyggerne i kommunen, sier Rikke Raknes, kommunalleder i Alta kommune

Bufdir har rekruttert 11 engasjerte og dyktige barnevern- og kommunalledere med lang erfaring fra barnevernfeltet og offentlig forvaltning, som sammen utgjør veiledningsteamet 2018-2020.

Les også:  Video: – Fauske kommune er redd sin egen barneverntjeneste

– Dette er oppstarten av tiltaket. Allerede til neste år tar Bufdir sikte på at en ny pulje kommuner skal få tilbud om veiledningsteam. Det er frivillig for kommuner å delta, og kommuner kan også selv melde interesse for å motta denne type bistand fra Bufdir, avslutter Kjetil Andreas Ostling i Bufdir.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.