Tidal: Dagens Næringsliv viser manglende forståelse

musikk podcast iphone

9. mai publiserte Dagens Næringsliv den første artikkelen om påstått omfattende manipulasjon av lyttertallene til artistene Beyoncé og Kanye West på strømmetjenesten Tidal.

Noen dager senere annonserte Tidals administrerende direktør Richard Sanders at selskapet henter inn et eksternt cybersikkerhetsfirma for å granske påstandene. Nå kommer Tidal med hard kritikk av DN.

– Som tidligere kommunisert, mener vi artiklene i Dagens Næringsliv viser en manglende forståelse for hvordan utbetalinger til artistene fungerer. Økte midler går ikke til artistene, men til plateselskapene. Deretter avhenger det av artistenes individuelle avtaler med plateselskapene om hvordan utbetalingene fungerer. Vi har ikke lov til å kommentere detaljene i artistenes avtaler, men vi kan si at de to spesifikke artistene ikke fikk noen økonomiske fordeler fra noe påstått økning i antall strømminger, sier Daniel Barhom i Tidal i Norge.

Les også:  Hvordan få Hulu i Norge

Tidal kritiserer også NTNU-rapporten som er grunnlaget for saken i Dagens Næringsliv.

– En gjennomgang av den begrensede informasjon vi fikk fra Dagens Næringsliv og rapporten fra NTNU, kombinert med vår tillit til våre ansatte og integriteten til vår rapportering, gjorde at vi kunne avvise og bestride påstandene fra avisen. Vi har ikke mottatt harddisken som hele NTNU-rapporten er basert på. NTNU-rapporten sier at den forutsetter at dataene var presise og anskaffet på en lovlig måte. Vi mener begge disse forutsetningene er falske, og at NTNU ble forledet, sier Daniel Barhom.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.