nfk

Skryt og penger til inkludering av unge i Saltdal

Saltdalsselskapet Vev-Al-Plast får 450 000 kroner til en ny løsning for å få unge arbeidstakere i jobb. – Dette initiativet er midt i blinken for den felles innsatsen vi alle må gjøre for... Les mer »
norconsult

Helseministeren åpnet fremtidens operasjonsrom

Norconsult, NTNU og St. Olavs Hospital vil redusere farlige infeksjoner som skyldes luft- og kontaktbåren smitte i forbindelse med operative inngrep på sykehus. Nylig åpnet helseminister Ingvild Kjerkol det som kan bli... Les mer »
fiskestang

Sjøørretprosjekt i Beiarfjorden og Nordfjorden

I år har NTNU Vitenskapsmuseet i samarbeid med Beiarn kommune og Statsforvalteren i Nordland et prosjekt på sjøørret, der målet er å kartlegge beskatningen av sjøørret i Beiarfjorden samt områder rundt Sandhornøya.... Les mer »
kjernekraft

LESERINNLEGG: Norge har kjernekraftkompetanse

I debatten om kjernekraft ser man ofte påstander om at Norge ikke har kompetanse på kjernekraft, og at kjernekraft er noe nytt og uprøvd i Norge. Det er underlige påstander. Av: Marius... Les mer »
statnett

Statnett og NTNU samarbeider om datasikkerhet

Statnett og NTNU har signert en femårig samarbeidsavtale om informasjonssikkerhet (cyber security). Målet er å sikre en stadig mer digitalisert kraftsektor i fremtiden. – Informasjonssikkerhet er kompetanse vi trenger i kraftsektoren. Derfor... Les mer »
drukning

Kompetanse stopper drukningsdød

Bare siste to døgn har det vært ti drukninger i Norge og eksperter mener at manglende kompetanse om «selvberging og livredning» kan være noe av forklaringen. 
 – Vi øver stort sett... Les mer »
dnv

NTNU-bil til topps i Shell Eco-marathon i London

Med sin selvutviklede og norsk produserte el-bil gikk NTNU studentene til topps i Shell Eco-marathon i London nylig. Teamet bak DNV GL Fuel Fighter vant første plass for beste design og femte... Les mer »
sintef

Stor effekt av energiforskning på bygg og områder

Det er et betydelig potensial for reduksjon i energibruk og klimagassutslipp fra den norske bygningsmassen. Det viser en studie av effekter av forskning på energiområdet som ble overrakt olje- og energiminister Kjell-Børge... Les mer »
ntnu

PODCAST: Norge må bli med når vi drar til månen neste gang

I storfilmen «First Man» får vi bli med på Neil Armstrongs ti år med forberedelser før han ble førstemann på månen i 1969. Nå skal amerikanerne tilbake. Og Norge må bli med,... Les mer »
ntnu shell london

Norske studenter hevder seg i internasjonal miljøbil-konkurranse

I Shell Eco-marathon gjelder det å kjøre lengst mulig med minst mulig energiforbruk. Jubelen sto i taket hos den norske leiren i Londons Queen Elisabeth Park da konkurransen for elektriske konseptbiler konkluderte... Les mer »