Telias topp 10 mai: Apple tar tilbake pallplassene

iphone x

Apple iPhone har tatt tilbake alle pallplassene og dominerer med totalt syv modeller på Telias liste over de mest solgte smarttelefonene i mai.

Alle de tre mest solgte smarttelefonene i mai kommer altså fra Apple, mens Samsung inntar fjerdeplassen med sin Galaxy S10+, opp én plassering fra forrige måned.

– Huawei P30 Pro falt på listen i mai, etter å vært på toppen i april, sier Håkon Lofthus, leder for Telia privat. – Det er nok grunn til å anta at salget har falt noe som følge av beslutningen fra amerikanske myndigheter som påvirker samarbeidet mellom Huawei, Google og Android.

Les også:  Tinder med tips til sommerprofilen

Telia-kunder som har kjøpt en Huawei-telefon kan forvente at tjenester skal fungere stort sett slik de gjør i dag. Alle Googles tjenester (Gmail, YouTube, Play Store etc.) vil fortsatt fungere og oppdateres på sertifiserte Huawei-telefoner så lenge Google støtter den nåværende Android-versjonen. Telefoner med Google Play vil fortsatt ha Google Play Protect security. Det er fortsatt ikke helt klart om, og hvordan, fremtidige oppdateringer på Huawei-telefoner vil skje, men for øyeblikket ligger den siste oppdateringen ute for de som ennå ikke har lastet den ned.

Les også:  Singel på flørteferie: Her fellene du bør unngå!

– Ellers ser vi at folk primært går for flaggskipmodellene når de velger telefon, kommenterer Lofthus. – For øvrig er Apples iPhone 6s tilbake på listen og den eldste telefonen blant de ti modellene. Apple bekreftet forleden at iPhone 6s vil få støtte for iOS 13 til høsten.

Topp 10 mai (forrige måneds plassering i parentes):

  1. Apple iPhone XS Max (2)
  2. Apple iPhone XS (3)
  3. Apple iPhone XR (4)
  4. Samsung Galaxy S10+ (5)
  5. Huawei P30 Pro (1)
  6. Apple iPhone 6s (7)
  7. Apple iPhone 8 (6)
  8. Apple iPhone X (tilbake på listen)
  9. Apple iPhone 8 Plus (8)
  10. Samsung Galaxy S10 (tilbake på listen)
Les også:  SAS innfører forebyggende tiltak i tilfelle pilotstreik

Listen er rangert etter salgsvolum og baserer seg på salget i 64 Telia-butikker, på telia.no og gjennom kundesenteret.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.