Telia sikret 5G frekvenser

telia norge

Telia Norge sikret seg viktige 5G-frekvensressurser for de neste 20 årene i 700-auksjonen som nylig ble avsluttet. De attraktive frekvensene vil sammen med andre frekvensressurser danne bærebjelken i mobilnettinfrastrukturen til Telia Norge, og sikre enda bedre deknings langs viktige togstrekninger. 

– Vi er godt fornøyd med utfallet av auksjonen og kan love at de naturressursene som frekvensene er vil komme samfunnet og alle innbyggerne i Norge til gode, sier Abraham Foss, administrerende direktør i Telia Norge. – Det er helt avgjørende med tilstrekkelige frekvensressurser for å bygge og sikre samfunnskritisk infrastruktur, og dette gjør at vi kan fortsette vårt arbeid for å gi nordmenn ett av verdens beste mobilnett. Frekvensene vil styrke vår evne til å være en digital tilrettelegger samt bli en viktig brikke på veien mot tingenes internett og 5G-samfunnet. 

Les også:  Nesten 150 nordlandsbedrifter stiftet i ekspressfart – Kan vinne pris

Frekvensressursene er teknologinøytrale, og Telia lover at så raskt frekvensressursene blir frigjort 1. november i år så vil de bli brukt til å gi enda bedre dekning og kapasitet i 4G-nettet. I fremtiden vil de også benyttes til utbygging av 5G.

– Alle frekvensressurser er naturlig viktige for å bygge en best mulig samfunnskritisk mobilnettinfrastruktur. Den raske teknologiske bruker- og tjenesteutviklingen stiller stadig økte krav til mobilnettet, og Telia Norge vil fortsette å investere betydelig i nettverkskvalitet, sikkerhet, dekning og kapasitet for å gi alle kundene i vårt nett de beste kundeopplevelsene, sier Foss. 

Les også:  LESERINNLEGG: Kostnadsbombe med Vedums nye EU-direktiv

Telia Norge forplikter seg gjennom dagens frekvenstildeling å sikre god dekning langs bestemte jernbanestrekninger i Norge: Intercity-triangelet Skien – Oslo S, Lillehammer – Oslo S og Halden – Oslo S, Stavanger – Egersund – Kristiansand, Melhus – Trondheim – Steinkjer og Flåmsbanen.

– Vi er veldig tilfreds med å ha skaffet oss disse frekvensene. Simula påpekte nylig at Telia har gjort betydelige dekningsfremskritt på ulike togstrekninger i Norge, og det passer oss derfor perfekt å bygge ut enda bedre dekning langs disse viktige samferdselsårene i landet vår, avslutter Foss.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.