fiskeoppdrett

Rapport: Ny teknologi og fortsatt vekst i havbruk

Veksten for norsk havbruk, Norges nest største næring, fortsatte i 2018 og nådde rekordnivåer i eksportverdi. Investeringsviljen i utprøving av ny teknologi og nye produksjonsmetoder peker seg ut som viktige trekk i... Les mer »
fisk eksport

Rekord: Sjømateksport for 99 milliarder i 2018

Norge har eksportert 2,7 millioner tonn sjømat for rekordhøye 99 milliarder kroner i 2018. Det er en volumøkning på 4 prosent og en verdiøkning på 5 prosent, eller 4,6 milliarder kroner mer... Les mer »
norges sjømatråd

Masterchef Portugal vier julespesial til norsk klippfisk

Antall seere forventes å bikke millionen når portugiserne denne julen får norsk klippfisk og nordnorsk natur servert i beste sendetid gjennom to julespesialer av landets mest populære kokkeprogram. Klippfisk er for portugiserne... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Torskereguleringen er fastsatt

Nærings- og fiskeridepartementet har fastsatt reguleringene av fisket etter torsk, hyse og sei nord for 62N i 2019. – Den totale torskekvoten går ned i 2019. Det betyr at alle flåtegruppene får... Les mer »
sjømatrådet

Norsk klippfisk på meksikanske juletallerkener

Meksikanerne elsker sjømat, også til jul. For mange er det bacalao med klippfisk fra Norge som står på menyen. Nå jobber Sjømatrådet for at enda flere skal få lyst på den norske... Les mer »
fisk sjark lofoten

Strengere eierskapskrav for åpen gruppe i 2019

Deltakerforskriften regulerer hvem som har adgang til å delta i de viktigste kystfiskeriene. Til neste år blir nåløyet for hvem som får delta i åpen gruppe enda litt strengere, opplyser Kyst og... Les mer »
nfd

Fiskeriforhandlingene med EU i havn

Norge og EU er enige om en fiskeriavtale for 2019. Avtalen har en verdi på rundt 8 milliarder kroner. Fiskeriavtalen mellom Norge og EU er omfattende. Den gir gjensidige fiskemuligheter på en... Les mer »
nofima

Forsker: Dårlige fangstrutiner gir dårlig torskekvalitet

Jo lenger torsken er trengt sammen i en trålpose, jo dårligere kvalitet får den. Ligger den i luft før den avlives, er det enda verre for torskens stressnivå og for kvaliteten. Løsningen... Les mer »
nofima

Forsker: Forholdet mellom fett og protein styrer veksten på oppdrettslaks

Forsker Jens-Erik Dessen har studert hva oppdrettslaksen bør spise i sjø for å vokse fort, og tolerere sykdom bedre. Dessen disputerer for doktorgraden 12. desember på Ås. I utgangspunktet vil oppdretter prøve... Les mer »
antarktis

Krillindustrien i gang med frivillig vern i Antarktis

Krillsesongen i Antarktis er i gang og etter initiativ fra Aker BioMarine har krillindustrien iverksatt frivillige forpliktelser for å holde krillfisket lengre unna pingvinkolonier i hekkesesongen. – Vi har bestemt oss for... Les mer »