Stort behov for høyere yrkesfaglig utdanning

utdanning

I dag ble NHOs kompetansebarometer lagt frem. NHOs bedrifter sier at de opplever en økende andel udekket kompetanse, og det er særlig mangel på fagarbeidere og fagskolekandidater. I alt 3424 bedrifter, eller 53 prosent oppgir å ha behov for personer med høyere yrkesfag utdanning.

– Nasjonalt fagskoleråd er bekymret for at NHOs kompetansebarometer viser et stadig økende udekket behov for kandidater med fagskoleutdanning. Det svekker verdiskapingen og vi taper konkurransekraft, sier Arvid Ellingsen, leder i Nasjonalt Fagskoleråd.

Les også:  Historisk godt resultat for byggfagene

– Nasjonalt Fagskoleråd vil særlig jobbe videre med en kraftig opptrapping av antall studieplasser på fagskolene, fullfinansiering av studieplassene og plassering av høyere yrkesfaglig utdanning på nivå 6 i Nasjonalt kvalifikasjonsrammeverk, sier Arvid Ellingsen. Dette vil bidra til at statusen på utdanningen heves både for de som tar utdanningen og for arbeidsgivere som skal ansette dem.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.