Stadig flere velger SpareBank 1 Nord-Norge

snn

Etter 3. kvartal kan SpareBank 1 Nord-Norge vise til et resultat før skatt på 1,45 milliarder kroner. Det er 193 millioner kroner bedre enn fjoråret.

Utviklingen de siste 12 månedene viser en utlånsvekst på 20,1 prosent i bedriftsmarkedet, noe som er helt på topp i nasjonal sammenheng. Blant personkunder er utlånsveksten på 9,2 prosent.

– Det er gledelig å se at vi tar markedsandeler, og utviklingen bekrefter at vi er konkurransedyktige og at kundene liker de tjenester som konsernet tilbyr. Det gjelder ikke bare gode digitale løsninger, men også ansatte med lokal kunnskap, kundefokus og kompetanse, sier konsernsjef Jan-Frode Janson i SpareBank 1 Nord-Norge.

Les også:  Godt resultat fra SpareBank 1 Nord-Norge

Samtidig viser han til at det lokale eierskapet er noe mange kunder setter pris på.

– Det betyr noe at vi bidrar aktivt til utviklingen både lokalt og i landsdelen gjennom Samfunnsløftet. At det er det lokale eierskapet som muliggjør felles løft er en historie vi kanskje har vært for dårlige til å fortelle tidligere, sier Janson.

Nordnorsk vekst
Lenge har konsernsjefens mantra vært at det går godt i Nord-Norge. Utsiktene er fortsatt gode, med rekordlav ledighet og god vekst innen flere næringer.

– Vi i Nord-Norge har de siste årene hatt en høyere vekst enn landet for øvrig. At norsk økonomi nå tar seg opp stimulerer også nordnorsk økonomi ytterligere. Vi forventer fortsatt at veksten i nord vil være høyere enn landet for øvrig, men avstanden blir nok mindre, påpeker Janson.

Les også:  Brenner med tiltak mot boligkrisen

Han understreker at veksten i Nord-Norge begrenses blant annet av mangelen på arbeidskraft, kapasitetsbegrensninger i sjømatproduksjon og en lufthavnstruktur som ikke klarer å ta unna for veksten i reiselivet.

– Dette er utfordringer som bare kan løses gjennom samarbeid i landsdelen. Potensialet for økt verdiskaping her er stort, men vi må jobbe i lag for å realisere det, understreker konsernsjefen.

Økte kostnader
Konsernet har en kostnadsprosent på 42,4 prosent, som er noe høyere enn kostnadsmålet. Det skyldes blant annet investeringer i IT, kompetanse og at SpareBank 1 Nord-Norge bruker betydelige midler på å ruste opp og bygge nye lokaler. I løpet av året samlokaliseres regnskapstjenester, eiendomsmegling og bank i nye lokaler i både Mosjøen, Mo i Rana, Finnsnes og Alta.

Les også:  Brenner med tiltak mot boligkrisen

– Vi satser på lokal tilstedeværelse, og har flere kontorer i landsdelen enn alle de andre bankene til sammen. Som de andre satser også vi på gode digitale løsninger, men vi skiller oss ut ved fortsatt tro på personlig rådgivning, forteller Janson.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.