Stadig flere hackerangrep på Bodøposten.no: Nå over 5.000 angrep

data program web

Bodøposten.no har tidligere rapportert om rekordmange hackerangrep på nettavisen. I midten av april i år var det registrert over 2.300 hackerangrep, og forsøkene på hacking ser bare ut til å fortsette.

På bare noen få dager har Bodøposten.no blitt utsatt for flere hundre forsøk på nettbasert datakriminalitet av hackere, og til dag dato er det nå registrert utrolige 5.130 hackerangrep på Bodøposten.no.

Les også:  Bodø/Glimt første partnerklubb til EA SPORTS FC

– Vi tar alle forsøkene på hacking med stor ro, vi har gode sikkerhetssystemer. Men den store økningen i både lesere og forsøk på hacking har gjort at vi nylig har oppgradert server og sikkerhetsteknologi. Den nye teknologien har gjort Bodøposten.no raskere å laste i tillegg til at nettavisen er enda mer sikker mot datainnbrudd og sabotasje, sa redaktør Gunnar Andreassen om hackerangrepene i april.

Les også:  Avinors systemer ikke berørt av globale IT-problemer

På bare få uker har altså det samlede antall hackerforsøk doblet seg. Men redaktøren i nettavisen mener at dette er noe man må regne med.

– Det er noe vi må leve med, populære nettaviser og nettsider utsettes for forsøk på sabotasje hele tiden, jo mer populær Bodøposten.no blir – jo mer forsøk på hacking kan vi regne med, sier Gunnar Andreassen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.