Sport- og friluftsutstyr kåret til «Årets bruktjulegave»

skispor

Nordmenn blir stadig mer positive til å gi og få brukte julegaver viser en fersk spørreundersøkelse Opinion har gjennomført for FINN torget.

44 prosent svarer at de gjerne vil motta en brukt julegave i år – som er en økning på åtte prosent fra 2018.

– Tusenvis av turglade nordmenn har skjønt at de kan spare miljøet ved å ønske seg brukt kvalitetsutstyr til jul, sier produktdirektør for FINN torget, Kathrine Opshaug Bakke.

Vinneren slo knock-out på de andre produktene som ble stemt frem som finalister i kåringen; kjøkkenutstyr, ullskjerf og bøker.

Stor interesse for ski
Blant det mest populære sports – og friluftsutstyret på FINN torget i 2019, finner vi utstyr innenfor skisport-kategorien, som for eksempel brukte langrennski, alpinski og randoneeski. 

Les også:  Seier for frivilligheten: Frivillige får ta transportoppdrag uten løyve

– Nordmenn er jo veldig glade i å tilbringe tid på fjellet, og vi ser at interessen for ski på FINN er på «all time high» hittil i 2019. Så langt i år har det blitt lagt ut over 140.000 private salgsannonser innenfor skisport på Torget, og vi tror at det bare kommer til å øke i tiden frem mot jul, sier produktdirektør for FINN torget, Kathrine Opshaug Bakke:

– Den store interessen skyldes nok også at stadig flere ønsker å begrense forbruket på grunn av miljøet. De ser i tillegg at de kan få tak i mye bra utstyr på bruktmarkedet til en langt lavere pris enn det koster å kjøpe nytt.

Les også:  Slik sparer du strøm på hytta i vinterferien

Andre typer sports- og friluftsutstyr som har vært populært på FINN i 2019 er for eksempel telt og fiskestenger. 

I 2018 var det spillkonsollen PlayStation 4 som ble kåret til årets bruktjulegave.

De yngste er mest positive til brukte julegaver
FINN-undersøkelsen viser at det er ungdom, småbarnsfamilier og personer i etablererfasen som er mest positive til brukte julegaver. 

Rundt halvparten av de spurte barnefamiliene (49 prosent) i undersøkelsen sier de er positive til å få brukte julegaver i år.

Les også:  VIDEO: Pass på vekta til vinterferie-bilen!

Kathrine Opshaug Bakke i FINN tror det sterke klima- og miljøengasjementet blant mange nordmenn vil føre til at enda flere ønsker seg brukte julegaver de neste årene.

– Å gi bort brukte gaver er en bærekraftig løsning, fordi det sikrer lengre levetid på produkter, som ofte er like gode som nye. Spesielt vil jeg anbefale de som skal kjøpe ski og annet friluftsutstyr til barn å sjekke bruktmarkedet. Barn vokser fort, så mange rekker knapt å bruke tingene sine før de må selge dem igjen, sier hun. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.