Sparkesykkel fra Rognan nominert til hederspris

pressenytt

En knalltøff sparkesykkel visker ut skillelinjen mellom leketøy og hjelpemiddel. Nå er den nominert til selve DOGA Hedersmerket. 

Onsdag 22. januar avgjøres det hvem som mottar den viktige prisen. Overrekkelsen skjer på DOGA-dagen 2020 i Oslo.

Hele 10 prosjekter er nominert til DOGA Hedersmerket i år. De nominerte er plukket ut av en fagtung jury fra listen over årets mottakere av DOGA-merket for design og arkitektur og DOGA-merket Nykommer. Rogaland er det fylket i Norge med flest nominasjoner til DOGA Hedersmerket i år.

Tor Inge Hjemdal, administrerende direktør i Design og arkitektur Norge (DOGA), forteller at det uvanlig store antallet nominerte reflekterer det høye nivået på innsendte design- og arkitekturprosjekter i år.

Les også:  Disse åtte kjendisene deltar i Velodromen Kjendis på TV 2

– Her finner vi alt fra offentlige virksomheter til både små og store bedrifter i de fleste sektorer, og videre til noen av de fremste unge talentene vi har i bransjen. De har alle til felles at de bruker design og arkitektur for å løse komplekse utfordringer, skape stor verdi for brukeren og bidra til et bærekraftig samfunn, sier Hjemdal.

Også barn med funksjonsnedsettelser ønsker å være i aktivitet, noe mange hjelpemidler ikke tar høyde for. Rognan-baserte Hepro og datterselskapet Krabat på Hvalstad har utviklet en løpe- og sparkesykkel som sletter grensen mellom produkter for barn med funksjonsnedsettelser og produkter for alle barn.

Sykkelen Krabat Runner er et resultat av en brukerrettet designprosess der målet har vært å gi barn med funksjonsnedsettelser mulighet til å delta i lek og sosiale aktiviteter med andre barn. Den har tre hjul, lar seg tilpasse brukeren og er konstruert for å tåle utendørslek.

Les også:  Disse åtte kjendisene deltar i Velodromen Kjendis på TV 2

DOGA-juryen roser Hepro for å ha utviklet en sykkel som er så tøff at også funksjonsfriske barn ønsker å bruke den.

«Valgene som er tatt i den grundige utviklingsprosessen, er innsiktsfulle og kloke, og øker produktets levetid og bruksområder. Juryen har stor tro på at Krabat Runner vil bidra til å senke barrieren mellom barn med funksjonsnedsettelse og andre barn og åpne nye arenaer for lek og sosial omgang barn imellom,» skriver juryen.

Les også:  Disse åtte kjendisene deltar i Velodromen Kjendis på TV 2

DOGA Hedersmerket er den fremste blant DOGAs priser. Det deles ut årlig i forbindelse med DOGA-dagen. I tillegg til Prestativo og Hepro er også Forsvarsbygg, Lindenes Havhotell, Telemarkskanalen regionalpark, Reaktor, Hepro, Bonitet Arkitektur, musikkprodusent Espen Andersen og de unge designerne Frida van der Drift Breivik og Frøya Thue nominert til prisen.

DOGA er en stiftelse under Nærings- og fiskeridepartementet og en del av regjeringens virkemiddelapparat for økt innovasjon. Som pådriver for bærekraftig verdiskaping gjennom design og arkitektur, legger DOGA til rette for samarbeid mellom utøvere og virksomheter, eksperimentering med nye løsninger og formidling av innsikt og læring.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.