Compass Group kjøper opp Fazer Food Services

oppskrifter mat

Compass Group PLC melder i dag at de har fullført oppkjøpet av Fazer Food Services fra Fazer Group. Oppkjøpet ble kunngjort 11. juni 2019 og godkjent av EU-kommisjonen 29. januar 2020.

Fazer Food Services er en anerkjent leverandør av måltidstjenester i Norden og hadde en omsetning på om lag 600 millioner euro i 2018. Selskapet driver virksomhet i Finland, Sverige, Norge, Danmark og Estland, innenfor sektorer som næring og industri, utdanning, helse, eldreomsorg og forsvar.

Oppkjøpet av Fazer Food Services er en del av Compass Groups strategi for å fokusere på mat som kjernevirksomhet. Nesten 90 prosent av omsetningen til Compass kommer fra måltidstjenester, og oppkjøpet passer derfor svært godt inn i selskapets planer om å fortsette å investere i måltidstjenester i regionen.

Les også:  Black Week ga pakkerekord for Posten

– Vi er svært tilfredse med å ha fullført oppkjøpet av Fazer Food Services. Fazer Food Services er en matfokusert virksomhet med en solid portefølje av varemerker og et utmerket omdømme i Norden. Oppkjøpet vil styrke Compass Groups tilbud innenfor måltidstjenester på det nordiske markedet og utvide porteføljen vår med nyskapende kvalitetsvaremerker i Europa, sier Venkie Shantaram, Regiondirektør for Compass Group Europa.

Les også:  15 millioner plastposer spart siden i sommer

-Vi er svært glade for at vi nå endelig kan ønske kollegene våre i Fazer Food Services velkommen til Compass-familien. Målet vårt for den nærmeste tiden er å bygge videre på kulturen fra begge virksomhetene, og vi ser frem til å bli ett team med ett sett verdier som vi alle kan være stolte av. Vi skal fortsatt levere de samme, gode tjenestene til kunder og gjester, og fokusere på nyskaping, helse og bærekraft. Nå har vi bransjens beste og mest erfarne team, og vi ser frem til alt det spennende vi skal oppleve sammen, sier Kathinka Friis-Møller, adm. dir. i Compass Group Norden.

Les også:  Ha det gøy på julebordet – Respekter andres grenser

Compass Group, som har hovedkvarter i Storbritannia og virksomhet i rundt 45 land, er verdensledende innen måltidstjenester. Selskapet har 600 000 medarbeidere over hele verden og serverer mer enn 5,5 milliarder måltider hvert år. Compass Group opererer under flere varemerker i Norden, som for eksempel Eurest, Chartwells, Medirest, ESS og Levy Restaurants.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.